Hirdetés

EXTRA MUROS

Politikai, filozófiai, kulturális abszurdizmus

Facebook

Friss topikok

Vitaindító: Az Orbán- és az  Ceaușescu‬-rezsim összehasonlítása

2015.01.22. 14:51 | A Román | 51 komment

 avagy ha Orbán Viktort szereted, akkor Ceaușescu (ejtsd: Cséáusészkú) elvtársat is szeretned kell.
Déjà vu. 

foldes_canadaihirlapcom_ceausescu_orban.png

1. a) illiberális  (putyinista, liberális, nemzeti-liberális, közép, jobboldali, polgári, népnemzeti-apámfasza nemtudomárkövetni, populista, kádárista, tekintélyelvű, kleptokrata, autoriter, korporativista fasiszta modell á lá Mussolini, atipikus félfasiszta, nemzeti szocialista stb, satöbbi, kinek hogyan tetszik, 25 év alatt sok jelzőt összeszedtek a fiúk
    b) illiberális (sztálinista meg államkapitalista, nemzeti-nacionalista szocialista, kommunista, diktatórikus, totalitariánus, baloldali fasiszta stb., kihúzható-bővíthető a lista)

ceausescu_book06.jpg

2. a) Az EU legboldogtalanabb barakkja vagyunk
    b) A KGST legboldogtalanabb barakkja volt.

ceausescu_szem_kult.jpg

3. a) öngyilkossági statisztikákat tekintve a világ legszomorúbb részéhez tartozunk
   4) nem volt statisztika

ceausescu.jpg

4. a) alkoholizmust tekintve is a világ vezető ereje Magyarország, államilag reklámozott pálinkával
   4) hiánycikk volt a pia is

palinka.jpg

5. a) A magyar lakosság egyharmada éhezik 
    b) 95%

6. a) az állami árszabályozásnak köszönhetően alacsony volt a rezsi
    b) az állami árszabályozásnak köszönhetően alacsony volt rezsi (viszont áramellátás és a fűtés is alig)

rogan_rezsi.jpg

7. a) unortodox, voluntarista gazdaságpolitika
    b) unortodox, voluntarista gazdaságpolitika

anicolaeceausescuepocadeaurmic.jpg

8. a) 10 millió magyarról ábrándozva Pártunk és Államunk betolakodott a családtervezésbe (családi adókedvezmény, fogamzásgátlók csak orvosi vényre, abortusz szigorítása, abortusz helyett állami gondozás preferálása)
   b) 40 millió románról ábrándozva Pártunk és Államunk betolakodott a családtervezésbe (abortusz tiltása, gumióvszer és más fogamzásgátlók hiánya, abortusz helyett állami gondozás preferálása katasztrofális gyermekjóléti következményekkel)

"egyik magyarországi barátnőm úgy kapott, hogy egy állatorvos ismerősével felíratott magának, és azt hazudta, hogy a kutyájának kell. Anyám Romániában 85'-ben majdnem elpatkolt, mert nem lehetett ilyet kapni, és tehénnek valót adtak be neki......."

9. a) Magyarország a NATO tagjaként kétkulacsos politikát folytatott, katasztrofális eredménnyel.
    b) Románia a Varsói Szerződés tagjaként kétkulacsos politikát folytatott, átmenetileg sikeresen.

20131008-ceausescu-queen_1523822i.jpg

ceausescu-and-carter2.jpg

 orban_szijjarto.jpg

10. a) Orbán olyan külpolitikai elszigeteltségbe kormányozta Magyarországot, hogy csak az amerikai külügyminisztérium portása lett volna hajlandó fogadni Egyesült Államokbeli útján. Cserében rosszarcú gengszterekkel kompenzált a keleti nyitás jelszavával, némelyek szerint egy kis privát zsebpénzért.
    b) Ceausescu olyan külpolitikai elszigeteltségbe kormányozta Romániát, hogy a rendszer vége felé már csak a legrosszabb gazemberek voltak hajlandóak a vezért fogadni, országába látogatni.


11. a) Országimázst tekintve mi lettünk az EU és a Nato veszélyes, sunyi seggarcai, Orbán meg az új patás Hitler, Putyin lelkes faszszopója ölebe.
    b) Országimázst tekintve Ceausescu Drakula reinkarnációja volt.

der_rote_vampir.jpg

12. a) 
Magyarország majdnem minden szomszédjával + Észtországgal, Örményországgal, az EU-val, az USA-val etc. etc. összeveszett, viszont baráti volt a kapcsolat Oroszországgal, Azerbajdzsánnal, Iránnal, az Észak-Ciprusi Köztársasággal és más illiberális demokráciákkal   
    b) Románia a Szovjetunióval és az USA-val is összeveszett, viszont baráti volt a kapcsolat pl. Iránnal

13. a) a külpolitikai clusterfuck szépítésére hirdetések megjelentetése a nemzetközi sajtóban, melyet belföldi használatra sajtósikereknek hazudtak, valamint rosszhírű pénzmosodák és lobbisták kétes értékű szolgálataira kidobott milliárdok (Századvég, Connie Mack IV stb)
    b) a kezdeti külpolitikai sikerek után Románia katasztrofálisan rossz nemzetközi sajtóját méltató cikkeknek álcázott fizetett hirdetésekkel próbálták egyensúlyozni, amit belföldre pozitív sajtóvisszhangnak és külpolitikai sikernek hazudtak.

 ceausescu_plakat.jpg

14. a) Permanens szabadságharc, háborús hisztéria, párt- és kormányszinten gerjesztett paranoia, ellenségképpel való manipulálás a rezsim hatalmának legitimálása érdekében.
    b) Permanens szabadságharc, háborús hisztéria, párt- és kormányszinten gerjesztett paranoia, ellenségképpel való manipulálás a rezsim hatalmának legitimálása érdekében.

koszovo.jpg


15. a) A "kommunisták" és "liberálisok" mellett a kiszolgáltatott kisebbségek (melegek, hajléktalanok, cigányok, bevándorlók, muszlimok) elleni hecckampány.
     b. A külföldi imperialisták, fasiszták, horthysták mellett ott a belső ellenség: a magyar kisebbség.

“A kultúrák együttélése hatalmas feladat és kockázatos, különösen amikor az iszlámról és a kereszténységről van szó. Magyarország nem vállalta ezt a kockázatot, és a jövőben sem vállalja. Nem akarunk multikulturális társadalmat”


16. a) A rezsim hajlamos volt önmagát az országgal azonosítani. Ha a rezsimet külföldi kritika érte, azt az ország elleni támadásként tolmácsolta a rezsim propagandagépezete.
    b) A rezsim hajlamos volt önmagát az országgal azonosítani. Ha a rezsimet külföldi kritika érte, azt az ország elleni támadásként tolmácsolta a rezsim propagandagépezete. . 

fidesz_uzenjunk_brusszelnek.jpg

17. a) Bayer Zsolt
    b) 
Adrian Păunescu

bayer_zsolt_orban_viktor_fidesz_elnok_magyar_hirlap_ujsagiro_torta-qpr.jpg

18. a) Rettentően provinciális, nemzeti stílusúnak mondott suttyó, giccses középületek (Nemzeti Színház), 
     b) Rettentően provinciális, "nemzeti" stílusúnak mondott suttyó, giccses középületek (Nép Háza / Casa Poporului, jelenleg a Parlament Palotája) 

19. a) Gigantomán, pazarló építkezések (stadionok, Paks 2., Múzeumnegyed)
     b) Gigantomán, pazarló építkezések (A Nép Palotája, Fekete-tengeri csatorna, Aninai Hőerőmű, falurombolás, lakótelepépítés)



20. a) Kényszermunka aka közmunka
     b) Kényszermunka (pl. Fekete-tengeri csatorna) 

21. a) mindent szintet átható korrupció, state capture, maffiauralom etc. (szolgáltató helyett parazita állam, "az állam én vagyok" pökhendisége)
     b) mindent szintet átható korrupció, state capture, totalitarianizmus ("az állam én voltam" hehe)

korrupcio.jpg

22. a) Orbán a szülőfaluja fejlesztésére (Felcsút) nem sajnálta a közpénzt, többek között elsőosztályú focicsapatot és viccesen túlméretezett stadiont adományozott, kisvasúttal, reptérrel és bazinagy rézcsicsergővel.
     b) Ceaușescu a szülőfaluja fejlesztésére (Scornicești, ejtsd: Szkornicséstj) nem sajnálta a közpénzt, többek között elsőosztályú focicsapatot és viccesen túlméretezett stadiont adományozott kisvasúttal, reptérrel és bazinagy rézcsicsergővel

felcsut_orban_stad.jpg

23. a)  A nők parlamenti képviseletét tekintve majdnem utolérjük Kongót
     b) A nők parlamenti képviselete Svázifölddel volt egy szinten.

 

24. a) A legócskább, gagyi nacionalizmussal hízelegni az istenadta népnek, közben kizsebelni (a történelem retrográd felfogása, a történelem a politika szolgálólánya, sumér-hun-etruszk-tibeti-pirospöttyös kultúrfölény, rovásírásos magyarkodás, "a holokausztért a németekre tehetnek, mi ott sem voltunk", stb.)
    b) A legócskább, gagyi nacionalizmussal hízelegni az istenadta népnek, közben kifosztani (dákóromán eredetelmélet, "mi voltunk itt előbb", kultúrfölény, halálmatek, "mi kevesebb zsidót öltünk meg, mint ti, magyarok", stb.)

25. a) A közterületek szimbolikus elfoglalása a rezsim ízlésének megfelelő történelmi nagyságok giccses szobraival, valamint utcák elnevezésének megváltoztatása.
     b)  A közterületek szimbolikus elfoglalása a rezsim ízlésének megfelelő történelmi nagyságok giccses szobraival, valamint utcák elnevezésének megváltoztatása. (Ez főként az erdélyi magyar és német városokban volt szembeötlő / a városkép "románosítás").

maglod_trianon_memento.JPG

26. a) Megvette a zsidó és cigány kisebbség vezetőit (Zoltai, Novák Attila, cigány önkormik stb.) 
     b) Eladta a zsidó és német kisebbséget Izraelnek és Németországnak, kinevezte a magyar kisebbség "vezetőit". 


27. a) Az értelmiség elvándorlásának megakadályozására tandíj-visszafizettetés.
     b) Az oktatási költségekre való hivatkozással pénzt követelt és kapott az Izraelnek és Nyugat-Németországnak eladott állampolgárai után.

28. a) egyelőre csak a kétharmad jött össze egy sajátos választási rendszer révén
     b) 99,9 szavazataránnyal győzött a választásokon egy sajátos választási rendszer révén


 

29. a) fetisiszta harc az államadósság ellen, ami nem jött össze, bár a nyugdíjmegtakarításokat is ellopták
     b) fetisiszta harc az államadósság ellen, belerokkant az ország, de kifizették

30. a) az állami és haveri (kommunikálva: magyar) tulajdon favorizálása
     b) államkapitalizmus, minden állami tulajdon

31. a) Információmonopóliumra és cenzúrára törekedik, "lakájsajtó", büntetőadóval (RTL) és internetadóval büntetni a szólásszabadságot, az ellenzékieket kirúgják a munkahelyükről, vállalkozásukra ráküldik az adóhivatalt és a rendőrséget
     b) Információmonopólium és cenzúra működött, a sajtószabadságot és az ellenzékieket házi őrizetbe vagy sittre vágták, kényszermunkára küldték, esetleg szimplán megölték

32. a) vallásszabadság csorbítása, kisegyházak elnyomása (1%), stratégiai partner a katolikus (nemzeti) egyház
     b) vallásszabadság csorbítása, kisegyházak elnyomása (Jehova tanúinak pl. sitt), stratégiai partner az ortodox (nemzeti) egyház 

33. a) Gátlástalan nyaloncok, G. Fodor GáborHavasi Bertalan & Co, a Vezérnek a jelek szerint nem lehet eléggé mélyen benyalni. 
    b) Személyi kultusz, nyaloncok siserahada, a Vezérnek a jelek szerint nem lehet eléggé mélyen benyalni. 

"Van egy ambíció, ágaskodik, áll mint a cövek, sőt, ki akar törni, a fenséges egy alfaja vagy alfahímje, az erőt, bátorságot, érett gondolkodást, higgadt megfontolást, a cselekvési hajlam és tehetség túlnyomását jelzi"


 
 

34. a) Az Orbán-rezsim parvenü nomenklatúrájának a rongyrázás mellett kedvenc időtöltése a vadászat.
     b) A Ceausescu-rezsim nomenklatúrájának kedvenc időtöltése a vadászat volt.

iiccr_n155_ceausescu_hunting_boars.jpg

35. a) Orbán kiválasztott dinasztikus utóda focista és nem közszereplő mókás fiú.
     b) Ceausescu kiválasztott dinasztikus utóda alkoholista volt.

orban_gaspar_orban_1.jpg

36. a) A jelek szerint Orbán Viktor legnagyobb lánya, Ráhel is nagy mókamester.
     b) Valentin Ceaușescu (1948. február 17.) fizikus, matematikus, Zoia Ceaușescu (1949. március 1. – Bukarest, 2006. november 20.) matematikus.

37. a) MET, Mészáros Lőrinc és még sok kreativitás lopásügyileg.
     b) Ceausescu halála nem találtak külföldi dugiszámlákat.

38. a) Orbán Viktor él, dagad és gyarapodik
     b) Nicolae Ceaușescu elvtársat és becses nejét pártja másodvonalasai 1989 karácsonyakor meggyilkoltatták.

ceausescu_vodka.jpg
képek forrása: nem tudom

A bejegyzés trackback címe:

https://extramuros.blog.hu/api/trackback/id/tr207097037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bozgorgyerek 2015.01.22. 22:05:48

Te menthetetlenül hülye vagy , köszönő viszonyban sincs a kettő egymással ,hasonlíts valami mást valami mással össze hátha jobban sikerül.,

A Román 2015.01.23. 00:11:27

há' szar a helyesírásod, bozgorgyerek, kivel hasonlítgassalag?

A Román 2015.01.23. 14:48:08

Összegyűjtöttünk néhány olyan dobást, amik szépen mutatják, hogy a sötét középkor nem ért véget egyes kormányzati fejekben.

(Disclaimer: ez természetesen csak vicc, mindenki tudja, hogy mi már nem az inkvizíció idején, hanem legalább 1951-ben élünk.) 444.hu/2015/01/16/a-kormany-mar-a-kozepkort-restauralja/

Vidéki 2015.01.25. 10:22:18

EXTRA MUROS maga a
Politikai, filozófiai, kulturális abszurdizmus.

A politikai filozófiát összekeveri a viziló fiával, kultúra pedig nyet.

EXTRA MUROS beteges háborgását minden bizonnyal tudatformáló szerek inspirálták.

Egy értelmiségi magától nem lehet annyira hülye, hogy ennyire elrugaszkodjon a valóságtól.

A Román 2015.01.25. 15:43:53

Kedves Vidéki, sajnos nem értem, hogy Ön miről írogat itten kommentbe bele, mivel éppen tudatformáló szer hatása alatt állok, vagyis be vagyok rúgva és nikotinozva a Nemzeti Tudat- és Tüdőmódosító Boltban vásárolt drogoktól. Ha ez sem üt ki, akkor nézek egy kis híradót is, az általában hosszabb időre elküld egy alternatív univerzumba. Mondja, nem egy ostoba seggarc ön véletlenül?

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2015.01.25. 16:56:50

Már bocsánat, de ez egyenesen ökörség!

A Román 2015.01.25. 20:28:40

Kedves Sonyó, érdeklődve várom a cáfolatodat. Amúgy tényleg egy komcsi buzi vagy?

Vidéki 2015.01.26. 00:25:53

@A Román:

Nézzen a tükörbe, láthat egy nagy seggarcot.

Vidéki 2015.01.26. 00:30:05

Román olyan szellemi színvonalon áll, mint a a hutu propagandisták Ruandában, akik meggyőzték a hutukat, hogy a tuszik csótányok!

A Román 2015.01.26. 05:54:10

Kedves Vidéki, mondja, tényleg senki sem hajlandó már meghallgatni az Ön mérsékelten érdekes mondanivalóját? Mellesleg tényleg van Önben valami csótányszerű, ha azt tekintjük, hogy más szellemi végtermékén élősködik...

Vidéki 2015.01.26. 08:44:00

@A Román:

Mondja Román az Ökör-Körből!

A Román 2015.01.26. 11:14:20

Mondja, kedves Vidéki, maga az a csávó, aki a híres Pepszisbádog mellé megszerezte Orbi féknyommal dedikált alsóját, oszt azt szagolgatja magányos óráiban?

Népoldali Árpád 2015.01.26. 13:12:01

Igenis vezetö kell,aki vezeti a népet,jóságosan és igazságosan.Erre van milliós igény,a nem a elvár sálas-erösen nem identitászavarban évő fcebook robtok lirai álmaira.
A létező valóság nem Pest,nem RTL klub,a valóság a vidék, a vlódi,fröccsöző,Nóta.tévés, nacionalista vidék akinek mentalitása Kádár bácsihoz áll legközelebb.Erre értzett rá Orbán mert tudja hogy döntéseink nem acionálisak,ésezért fog minde választáson gyözni,hacsak egy ellen -populista vezér meg nem jelenik/aki még rosszabb lenn a librósok számára.

A Román 2015.01.26. 14:44:40

Kedves Népoldali Árpád, Ön is drogozik amúgy? Jó erős a metiles tyúkszarpálinka olcsó Continental szivarkával, egyből felismertem a stílusáról!

A Román 2015.01.26. 14:48:34

Ja, és még valami, kedves Népoldali Árpád! Ha jól értem, Ön egy erős, jóságos és igazságos vezetőre hedbengel, aki Orbán Vezér. Mondja, nem abuzálta magát fiatalkorában valamelyik közeli férfirokona? De szeretné, nem?

Tempus.Anh 2015.01.26. 21:23:20

Köze nincs a két rendszernek egymáshoz.
A fenti erőltetett libsi böfögmény egyszerűen tudatlan erőlködés, írója vagy nem tudja, mi a valódi véreskezű diktatúra, vagy csak filmekből értesült róla.

Szóval: tudatlanságtól csöpögő gagyi.

Tempus.Anh 2015.01.26. 21:49:45

Ja és a Román nicknevű szerző azt tekinti "vitának", ha minden neki ellentmondó kommentelőnek beszólogat.

Olyan Dániel Péter stílusban.

Még egy adalák: a Ceausescu-féle rezsimben 22 évig éltem, úgyhogy relatíve jól ismerem.
Köszönő viszonyban sincs a jelenlegi magyar rezsimmel.
Ha Tamás Gáspár Miklós, Ara-Kovács Attila és a többi magyarellenes idegenszívű emlőin nevelkedett, az régen rossz, kedves "Román" .

A Román 2015.01.26. 22:30:40

@Tempus.Anh:
Kedves Tempus.Anh! Miért van ilyen hülye neved? Te is magyarellenes idegenszívű román vagy? Vagy még zsidó is? Esetleg cigány? Norvég? Amerikai?!!! Brüsszeli?
Na de félre a tréfával! Előtted 3 út áll, lásd a nagy szívemet:
1. Pontról-pontra megcáfolod a leírtakat és nem csak a nagy semmibe náculsz.
2. Menjünk egyből szobára, mellőzve az ilyesfajta intellektuális anyázást, sőt a mozit és a gyertyafényes vacsit is!
3. A harmadik út sajnos nem járható.

Vidéki 2015.01.26. 22:35:26

@Tempus.Anh:

Román "Gagyog, s ragyog"

Román írása eszetlen erőltetett libsi böfögmény.

A Román 2015.01.26. 22:52:05

Kedves Vidéki! Örvendek, hogy visszatértél, már kezdtél hiányozni. Akkor hát újra felbukkanásodat vehetem hallgatólagos beleegyezésnek (ráutaló magatartásnak), miszerint benne vagy egy kis etyepetyében, vagyis drogos-buzulós orgiában?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 09:32:51

Szánalmas, ballib hörgés. Ezt már senki sem veszi be.

Vidéki 2015.01.27. 09:57:33

@A Románnak mindenről a drogos-buzulós orgia jut eszébe.
Vannak viszont olyanok (Román is ilyen), akiknek mindenről „az” jut eszében, mint az agybeteg nőnek, a „nő a pszichiáternél” viccben.

A pszichiáter mértani ábrákat mutatott fel a nőnek a háromszögtől a pentagondodekaéderig és megkérdezte a hölgyet, hogy mi jut erről eszében.

A hölgynek mindegyikről egy-egy frenetikus szexuális élménye jutott eszébe.

A pszichiáter megkérdezte: hogyhogy mindenről ez jut eszébe?

Mire a hölgy: Hogyne doktor úr, ha ilyen pikáns dolgokat tetszik mutogatni.

A Román 2015.01.27. 23:09:04

@maxval bircaman szerkesztő:
Kedves birkaember, cáfold pontról pontra a felvetéseket, recskázni könnyű.

A Román 2015.01.27. 23:10:29

@Vidéki: na, pontról-pontra? vagy csak ennyire vagy képes?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.28. 05:41:29

@A Román:

Túl hosszú, 1 órámba telne, annyit meg nem ér meg, bocs.

Szentgyörgyhegyi 2015.01.28. 16:27:13

Ez az a mélypont, ami után az ember kétszer is meggondolja, hogy egy ismeretlen blogra kattintson.
Nem tehetek róla, de szégyelem magam a szerző helyett.
Szellemes akart lenni, de csak kínos, és erőltetett.

bozgorgyerek 2015.01.28. 19:47:52

Na szóval te recskázó,abuzált,csotányszerű,komcsi-buzi (ezek a te kifejezési módozataid) oláh ember ,nem Budapesten hanem Bukarestben nem osztogatnak ,hanem fosztogatnak ,nem autót ,hanem kirakatot Ezt ne cáfold meg tételesen mert úgysem olvasom el .Éltél volna te 24 évig Ceusescu alatt biztos nem írnál ilyen oltári baromságokat .Vagy mégis ? Ki tudja?

A Román 2015.01.29. 23:21:31

@maxval bircaman szerkesztő: Mindenesetre köszönöm, hogy ide tetszett fáradni az oldalra, még ha érdemben hozzászólni nyilvánvalóan nincs megfelelő szellemi kapacitása a Szerkesztő Úrnak.

A Román 2015.01.29. 23:24:44

@Szentgyörgyhegyi: Kedves Szentgyörgyhegyi Úr, én a maga helyében végleg kivonulnék erről az internetnek nevezett szellemi fertőből és hátralevő időmet Orbán Viktor válogatott írásainak tanulmányozásának szentelném.

A Román 2015.01.29. 23:29:20

@bozgorgyerek: Kedves Bozgorgyerek, sajnos nem értem, amiket írogat. Maga szerint is magyar volt Jézus?

A Román 2015.01.29. 23:36:00

@Tempus.Anh: Kedves Tempus.Anh, az Ön útmutatásai alapján megpróbáltam elképzelni Tamás Gáspár Miklós, Ara-Kovács Attila és a többi magyarellenes idegenszívű emlőit.

empoftla 2015.01.30. 01:43:13

@maxval bircaman szerkesztő: Azért szerintem érdemes ideirni (és is leírom mégegyszer), hogy ez “szánalmas ballib hörgés, amit senki nem vesz be”, hátha idevetődik valaki aki véletlenül bevenné, de meglátván a mi tényszerű, higgadt elemzésünkent rájön, hogy nem kéne elhinnie azért mégsem…

A Román 2015.01.30. 12:53:11

Sejthető volt, hogy a témafelvetés irdatlan nagy trollmágnes lesz és itt fog tipródni egy nagy rakás népi-nemzeti-egyistenazorbán beteg lelkű gyűlölködő nemzettárs, de azért ez a felhozatal engem is meglepett. Ennyire képes az un. orbánista trollsereg? Egy kis érvet, egy kis icipici érvet villantsatok, valamit, bármit, légyszí, légyszí....

A Román 2015.01.30. 13:11:46

Tudta Ön, hogy a kenyér az albánok miatt drága? Rogán megmondja: a bevándorlók, azon belül is az albánok! www.fidesz.hu/hirek/2015-01-28/a-gazolajehoz-hasonlo-mertekben-csokkenjen-a-kenyer-ara-is/

Szentgyörgyhegyi 2015.01.30. 16:51:37

@A Román: A helyes válasz ez lett volna;
,,Nos, én tudom, hogy ez nyögve-nyelősre sikeredett, a Ceaușescu hasonlat is jobban sántít, minta hasonlatok úgy általában, de nem tehetek róla. Hitler hasonlat volt már, Sztálin és Mao túlzás lett volna, egy szinesbőrű diktátor pedig szóba sem jöhet, ez világos.
Így maradt Ceaușescu, aki román, az én nicknevem szintén, ez automatikusan a humor forrása, nemde?
S mire rájöttem, hogy olyan lett amilyen, már annyi időt és munkát öltem bele, hogy gondoltam; lehozom.
Ki gondolta volna, hogy a Mandiner éppen ezt szemlézi ?
A zseniális írásaim helyett."

Ezt elhittük volna, egy kis jóindulattal.

A Román 2015.01.30. 17:37:13

@Szentgyörgyhegyi: T. Szentgyörgyhegyi, bár az Ön legutóbbi hozzászólása is híján van az általam oly epekedve várt érveknek, ettől függetlenül értékelem az igyekezetét. Mindeközben egyre halványuló reménnyel várom, hogy valaki érdemben hozzászóljon az írásomhoz :(((

A Román 2015.01.30. 17:44:02

@Szentgyörgyhegyi: Mondja, a mások feltételezett gondolatainak leírása egyfajta személycserés beleélés, menekülés önmagától? egy pszichopata empatikus igyekezete? avagy egyszerűen a saját gondolatok hiányából fakad? neadjisten annak a szerepjátéknak a troll megfelelője, mikor egy férfiember női alsóneműben illeg-billeg a tükör előtt? Megannyi fogas kérdés, de sajnos mind offtopic. Hétvégén ráadásul nem rendelek.

Szentgyörgyhegyi 2015.01.30. 18:58:24

@A Román: Telibe találtam?
Valószínűleg, ha csak személyeskedésre futja.
Érveket ott használok, ahol ennek értelme van.
Ne haragudjon, de egy ilyen szerencsétlen íráshoz az már túl nagy megtiszteltetés lenne.

A Román 2015.01.31. 01:04:06

@Szentgyörgyhegyi: remélem, drága Szentgyörgyhegyi Úr, hogy a nagyképűséggel súlyosbított ostobaságon kívül semmilyen más problémája sincsen. De már így is visszakérhetné a belépőt, ha születéskor olyasmit kellene fizetni. Mondja, kedves Uram, Ön eleve retardáltsággal született, avagy túl sok Híradót és Orbán Viktort tetszett fogyasztani?

Dbm 2015.02.04. 21:19:34

Te valami Romániában született elmagyarosodott zsidó vagy, mint Tamás Gáspár Miklós, ugye? Nos, nektek ebben az országban sincs helyetek.

A Román 2015.02.05. 13:36:25

Kedves Dbm, bearanyozta a napomat, többek között az ilyen hozzászólások miatt is érdemes volt megírni a posztot. Hálából az Ön sötét, aljas, gyűlölködő lelkét is szeretném felvidítani, legyen egy jó napja: igen, elmagyarosodott zsidó, sőt cigány meg norvég is vagyok, hajléktalan és gazdasági bevándorló, brüsszeli bérenc és gyurcsány kottaolvasója, CIA és Moszad ügynök, biciklista és buzi romkocsmalakó meg muszlim albán pék... És igen, ahogyan az Ön elvtársa, Tempus.Anh éleselméjűen rávilágított: igen, Tamás Gáspár Miklós, Ara-Kovács Attila és a többi magyarellenes idegenszívű emlőin nevelkedtem.

Remélem, hogy az Ön nyomorult életét sikerült egy icipicit boldogabbá tennem az előítéletei visszaigazolásával.

A Román 2015.02.09. 15:27:27

hát, hát.. Szomorúan látom, hogy cáfolat, vita helyett a kommentek a gyáva "becsöngetünk és elfutunk" jegyében íródtak... Ilyen szellemi szinten mozognak az Orbán-hívő trollok? Ennyire vagytok képesek, fiúk-lányok? Tényleg Bayer Zsolt a max, amit az Orbán-rendszer fel tud mutatni szellemi teljesítményt tekintve?

bozgorgyerek 2015.02.10. 21:46:19

Vitatkozz ezekkel,www.foreignaffairs.com/articles/143014/mitchell-a-orenstein-peter-kreko-and-attila-juhasz/the-hungarian-putin hogy most kihez hasonlít Ceausescuhoz vagy Putyinhoz még szóba jöhet Rákosi Fiddel Castro, Mao,Kim Ir Szen ,esetleg Darth Vader

A Román 2015.02.11. 12:35:57

Gratulálok a szellemi fejlődésedhez, kedves bozgorgyerek! Valóban össze lehet hasonlítani a fostalicskát a szartartállyal, az általad emlegetett illiberális álomférfiak ugyanabból az anyagból vétettek. Még egyszer gratulálok, tiéd az első érdemi hozzászólás, csak így tovább :)

A Román 2015.02.14. 09:00:35

"Amit nem hallunk Rogántól a bevándorlással kapcsolatban az a milliárdos finanszírozás, amit az EU biztosít minden évben Magyarországnak a menekültek kezelésére, a határvédelem fejlesztésére és a nem legálisan itt tartózkodó külföldiek hazatérésére. Csak 2014-ben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal 457 millió forintot kapott menekültügyi és 266 millió más bevándorláshoz kötődő feladataira az Európai Bizottságtól. Az ORFK határőrizeti és kitoloncolási feladatokra és infrastruktúra-fejlesztésre 3 milliárd 742 millió forint uniós pénzt kapott. És akkor a közvetett határőrizeti célokra a többi hatóságnál tavaly lecsapódó majd 730 millió forintról még nem is beszéltünk. S ha jobban belenézünk ezek felhasználásába, mit is látunk? Azt, hogy fogalmunk sincs, hova folynak el a milliárdok. A sorok olyan költéseket tartalmaznak, mint pl. 150 millióért éjjellátó kamerák vásárlása." szabotimea.blog.hu/2015/02/13/orban_rahel_a_svajci_palyaudvaron_avagy_nehany_szo_a_bevandorlasrol

A Román 2015.02.14. 09:02:10

Juhász Péter:
Reggel kicsit berágtam a fasisztoid kommunikációt nyomó fideszesekre.
Eredetileg belvárosi ingatlanokról beszélgetni hívtak be, de nem bírtam ki, hogy ne reagáljak az előttem magyarázkodó Kovács Zoltán szavaira.
Botrányos, hogy az a Rogán dobálózik a menekültek napi 4500 forintos ellátásának költségével, akinek hála, hogy az állam helyett offshore cégekhez folyik be napi 160 millió forint a letelepedési államkötvények értékesítéséből.
A belvárosi lakosok 5 millió forintot buktak Rogán polgármesterségének minden egyes napján csak az ingatlaneladásokon.
Azért, hogy ezt takargassa, elővette a bevándorló kártyát.
Miben különbözik ez egy útszéli suttyó skinhead gondolkodásától? Szerintem maximum annyiban, hogy egy bőrfejűnek nem feltétlenül jár mindig a lopáson az esze.
Ha van időd, nézd meg az adást:
www.atv.hu/videok/video-20150212-ujabb-ingatlanbotrany-a-belvarosban

A Román 2015.02.16. 13:15:39

Nem kell nekem liberális /
Meg a homoszekszuális /
Szarok reád, Európa /
Vissza vár a szovjet puszta!

A Román 2015.02.18. 10:54:49

Ennél mesteribb trollkodást készített elő. Hozott magával díszszázadot, aztán megkoszorúzta az 1956-os szovjet intervenció emlékművét. Olyan precíz találat ez Orbán Viktor egész hőstörténetének gyökerén, hogy aligha lehet véletlen. Mintha egy veterán titkosszolga tervelte volna ki, aki 89-ben megharagudott erre a szájaskodó, ruszkikhazázós reakciósra, és elhatározta, megleckézteti.

A magyar fél ezt sem tudta elkerülni, le kellett nyelni a békát. Ilyenkor bezzeg előjön a tolerancia: ha nekik ez okoz örömet, akkor hadd csinálják! Arra nem volt idő, hogy utána még lehugyozza Nagy Imre sírját, pedig úgy lett volna kerek.

Hiszen valakit muszáj megalázni minden áldott nap. Orbán Viktor ismeri ezt az ösztönt, csak tegnap a másik végére került. És láthatta az űzött vad szemében azt is, milyen, amikor már csak szar arcok barátkoznak az emberrel, de visszafordulni már késő.
hvg.hu/w/20150218_Oroszorszag_menj_haza_reszeg_vagy

A Román 2015.02.23. 15:32:44

A magyarok legrosszabb tulajdonságaira épít

Alapvető elvárás lenne minden kormánnyal szemben, hogy példát mutasson népének. Az ország vezetőinek tudniuk kell, hogy mi a helyes irány, mert hosszabb távon egyszerűen az a kifizetődő az országnak, ha a rendszer inkább etikusan működik. A legfőbb keretrendszert illetően ez Magyarország esetében kurvára nem bonyolult, mert Európához tartozunk, illetve jó lenne, ha közelednénk a nyugat felé. Még ha az emberek kényelemből, tudatlanságból, vagy bármi egyéb okból kifolyólag mást is gondolnak, egy alapvető minimumot senkinek sem szabadna felrúgnia. Orbán ezt megtette azzal, hogy a magyarok legrosszabb tulajdonságaira játszik rá, ezeket használja ki. Az intoleranciát, az irigységet, mások lenézését, a kirekesztést, a kivagyiságot, a kemény tökű vezető iránti lelkesedést, illetve azt, hogy a többség az egyéni boldogulást sokkal fontosabbnak tartja, mint a jogállamot és a demokratikus értékeket.

Folyamatos ellenség- és bűnbakkeresés

Elég visszataszító politika az, hogy mindig kinevez aktuális bűnbakokat, akiket utálnia illik a népnek. Saját rendszere galádságairól is ezzel tereli a figyelmet. Szított már a bankok ellen, könnyű volt rájuk húzni a devizahitelezés minden mocskát. Az unió gyalázása már csak azért is pofátlanság, mert a közösség pénze nélkül lófasz sem fejlődne Magyarországon, még mindig majdnem recesszióban lennénk. Az elmúlt hetekben minden határt átlépett a rezsim a hajléktalanok, illetve a menekültek kriminalizálásával. Kevés nagyobb aljasságot tudunk elképzelni, mint ahogy a pénteki vitanapon köpködtek Viktor csicskái a bevándorlókra. Persze a pirézeket is gyűlölő átlaghülyemagyar pont ez akarja hallani.

mentalisdeficit.blog.hu/2015/02/22/orban_viktor_het_fo_bune

A Román 2015.02.27. 14:00:37

A Fidesz azonban varázsfegyverileg két lábon álló szervezet, a Kubatov-gépezet mellett ott van Habony Árpád is, aki egyszemélyes zseniként dobja be a legnehezebb pillanatokban is a legjobb, nem ritkán életmentő ötleteket.

(...)

Mint azt az utóbbi időkben nagyjából napi ezerszer idézett G. Fodor Gábor interjúból tudjuk: Árpád ösztönös zseni. Ez akár még igaz is lehet, ám nagyon úgy tűnik, ez az ösztönös zsenialitás mindösszesen kétdimenziós és vékony egyenesként pusztán egyetlen irányba mutat. A félmatematikai nyakatekertséget rendes magyarra lefordítva: Habony Árpád zsebében egyetlen recept lapul. Ez, ni:

Végy egy rendesen utálható ellenségképet, akassz a nyakába olyan problémát, ami biztosan megosztja az országot, aztán meghallva a polgárok szavát, állj a mozgalom élére és ügyesen bogozd szét a saját magad által kreált problémagócot. Csiribí-csiribá, így lett a pékekből profitéhes árdrágító, az újságírókból biztosan mind drogos, a vasárnap nyitva tartó üzletekből a családok megrontója, a menekültekből meg vérünket szívó gazdasági bevándorló.

Csakhogy épp az utolsó nagy mutatvány, a menekültek átváltoztatása mutatta meg, hogy a közönség már átlát a szitán, a trükk lelepleződött. S ez is ott van a veszprémi eredményben. Nyilván kicsit tolják még az ügyet az illetékesek, de szép lassan elfogynak majd a sajtótájékoztatók, mint ahogyan apadni fog a gazdasági bevándorlók létszáma is. Talán valami "Nyertünk!" nyilatkozatot is kiad majd a határőrség középszintű illetékese a végén, aztán elfelejtjük ezt is, mint az internetadót.

Persze a Fidesz nem fog mindjárt szakítani Habonnyal, Tapolca előtt semmiképpen, így a miniszterelnöki tanácsadó még megkapja a frissen összetákolt kormánypárti médiabirodalmat játszadozni. S ez mindannyiunknak rossz hír. Jó hír ellenben, hogy míg a Habonyok jönnek-mennek, addig a most épp kiüríteni próbált polgári Magyarország eszméje elpusztíthatatlan.
valasz.hu/publi/habony-arpad-varazstalanitasa-109969
Címkék: putyinizmus Fidesz Orbán Viktor Orbán Magyarország Románia Orban Ceausescu Magyar Köztársaság Nicolae Ceaușescu Ungaria Republica Socialistă România Partidul Comunist Român Romániasztálinizmus
süti beállítások módosítása