Hirdetés

EXTRA MUROS

Politikai, filozófiai, kulturális abszurdizmus

Facebook

Friss topikok

Spiró György: a balkáni magyarok okozzák Magyarország balkanizálódását

2015.02.25. 01:00 | A Román | 11 komment

 

spiro_gyorgy.jpg

Kedves Feleim, Magyarok! Azt hittétek, hogy a zsidók meg a cigányok meg a hajléktalanok, komcsik, liberálisok, romkocsmások, bringások, szinglik, drogosok, melegek, civilek, norvégok, sorosgyörgyök, bankok, IMF, EU, USA, muszlimok, bevándorlók stb. miatt van minden búnk és bajunk? Hát nem, kéremszépen, Spiró György, neves antifasiszta író, Gyurcsány (a másik neves antifasiszta harcostárs) vastagon kidekorált házikedvence a hvg.hu-ban a már felsoroltak közül esetleges érintettség miatt választani képtelenek számára megmutatja a baloldal-kompatibilis bűnbakot:

hvg.hu: A tömbön belül viszont lehetnek átrendeződések. Ön sokszor említi Magyarország balkanizálódását például.

S. Gy.: Több okból is balkanizálódtunk. Monokultúrás termelésre szorítottak, minket is az autóipar tart fönt. A globalizáció a periférián mindenütt lefelé nyomja a tágasabb szellemi kultúrát, bérrabszolgaságot eredményez. Másrészt jön a Balkánról egy másfajta mentalitáshoz szocializálódott magyar népesség, ami a határok megnyitása miatt törvényszerű. A balkáni mentalitás törzsi jellegű, szinte kizárólag a rokoni kapcsolatokra épít, az számít, hogy ki melyik klánhoz tartozik, nem pedig az, hogy kinek milyen érdemei vannak. A kisebbségi fejlett, városias magyarság nem tehet róla, hogy ezt az archaikus mentalitást kapta kilencven éve a nyakába. Magyarországon is megvolt eleve, de most megerősödött.

Vagyis már megint a jól bevált 23 millió románok, akik nem csak elveszik a magyar ember kenyerét meg adóforintjait, ráadásul még balkanizmust is terjesztenek. Mert hát ilyen a Balkáni Határontúl: bár gyönyörű a táj, csilingelnek a nyájak, romlatlan és ősi magyar nyelven népdalolnak lófős törzsek meg bőgatyás klánok, de mindeközben ott lapul bennük a balkanizmus is, sajnos. Erről szerencsétlen Balkánmagyarjaink nem tehetnek (Trianon, kilencvenév az kilencvenév), önhibájukon kívül, a történelem által determináltan hordozzák magukban a balkanizmus baciját, viszont a sajnálatosan átjárható határok miatt idejönnek hozzánk, Spiróhoz és más igazmagyarokhoz. És terjesztik! A balkanizmust! Plusz a monokultúrás autótermesztés a geci németek jóvoltából, az is a Balkánra húz minket.

Ez akkor most dadaista vagy punk performance volt?
Kinek a zsidó, kinek a román?
Spiró György abszurd hülyeséggel provokál már megint, oktató-nevelő célzattal belefingik egy alattomosat a Magyarországot ellepő szartengerbe, hogy attól kitisztuljon a nacionalizmustól elködösült tudatunk? Ha te zsidózol, akkor én erdélyimagyarozok? Az egyik aljasság kioltja a másikat? Spiró az utóbbi harminc évben a jobbosnak nevezett tábor pofozóbabája volt, főszereplő egy kurucos bukakke-partin: akkor most ezzel a hornista-gyurcsányista árokásással törleszt a sérelmeiért? Oda rúgok a nacionalistának, ahol annak vélhetőleg fáj?

Ha meg a fideszes főbűnözőket akarta baszogatni, akkor szomorúan közlöm Spiró Györggel: a Fidesz vezéreinek már semmijük sem érzékeny a pénztárcájukon kívül. Elárultak azok már mindent és mindenkit, egymást is beleértve, a határon túli magyarsággal való szolidaritás felrúgása nem okozna lelki törést nekik abban a szellemi és erkölcsi mélységben, ahova leküzdötték magukat.

Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy Spirót mi különbözteti meg attól a rikárdozó Novák Elődtől. Spiró intellektuálisabban aljas? Szóval mire volt jó ez a sunyi heccelgetés?

 

(fotó: Túry Gergely, hvg.hu)


· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://extramuros.blog.hu/api/trackback/id/tr787213167

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.02.25. 12:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Román 2015.02.25. 12:31:11

TGM a hvg.hu-n a Spiró interjú kapcsán:

Spiró György ártatlan benne, hogy valamikor pompás és elragadóan idegesítő regényeket írt – ő Kádár-kori szerző, s a Kádár-korban még volt „nagy irodalom”, s abban a konjunktúrában ő gólerős hosszútávfutó volt. Beszél mindenféle szláv és egyéb nyelveken, s ettől Hunniában kiharcolhatta magának – a MAGYARÍRÓ érinthetetlensége mellett – az okos fiú rangját, azaz az OGYE tiszteletbeli tagságát. Ennek köszönheti, hogy tiszteletteljes interjúk készülnek vele, mint például ez. Ebben a népszerűségre és össznemzeti sikerre esélyes nyilatkozatban a jeles szerző alulról üti a Mandiner híres kommentelőinek szellemi és erkölcsi színvonalát. (Az ön hentese, taxisofőrje, vízvezeték-szerelője, az ön alkalmi útitársa a zónázón azért ennél szubtilisabb.)
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150225_TGM_Kikerem_magamnak

floborm 2015.02.26. 00:18:59

Szerencsétlen hvg olvasóközönség, ők orbánfikázást akarnak nem számukra tök mellékes és érthetetlen TGM vs Sprió ömlengéseket olvasni.

Vidéki 2015.02.26. 18:11:21

Jönnek a sz@rból a spirók,
Fürkészik bátran az utat:
Irányt a divatos írók
Toleráns bajnoka mutat.

"Csak ami korrekt és trendi,
Külhonban nem okoz zavart.
Másokat nem szabad verni,
Ám lehet ütni a magyart!

De aki hazug és rabló,
S pénze már messzire gurult,
hagyjátok: teli a tabló -
Üssétek inkább a Turult."

Tanulság:

Szabadon élni csudajó,
De ha csak ez az elv vezet:
A liberális guanó
Lehúz és altat és befed.

S jönnek a sz@rból a spirók
Keresve maguknak utat ...

A Román 2015.02.26. 22:54:04

Kedves Vidéki, mi a fenék az a liberális guanó? Olyasmi, amit a fiatal Orbán Viktor kakált?

A Román 2015.02.26. 22:54:57

@floatleft: Akkor legyen inkább TGM :DDDD

Vidéki 2015.02.27. 11:31:30

@A Román:
Kóstolgasd csak a liberális guanót.

A Román 2015.02.27. 11:49:58

@Vidéki: Önnek anális fixációja van, kedves Vidéki? Esetleg írásban megjelenő Tourette-szindróma? Guanófetisizmus? Koprofágia? Mi az Ön alapproblémája, kedves Vidéki?

gmihaly 2015.05.03. 15:54:24

A Bizánc elnevezést a néhai állammal kapcsolatban a 16. századi német humanisták eszelték ki. A "balkánozást " is első sorban ők sulykolták. A néhai kelet-római császárság köznapi neve Rómania volt. A rómaiság legitimizáló erejének használatára 4 középkori állam ácsingózott, és nyüstölte egymást több-kevesebb sikerrel: A pápaság, a germán államalakulat, a kelet-római és Konstantinápoly eleste után az egységesülő orosz birodalom. Innen nézvést a balkánozás politikailag is inkorrekt. Korrekt forma a Délkelet-Európa lehetne ha... A románok a óromániai fejedelemség egyesülése után pont eme agyonhallgatott faramuciság nélkül választották a nevüket. Ez nem volt egy butaság részükről, sőt...És a csibész, ostobán magukat ámító és fényező nyugatiak pedig most jól megkapták a rebellis muszlimjaikat a lojálisabb zsidók helyett. Ennyit seggfej Spiró nyavalygásairól...

A Román 2015.05.03. 16:44:44

@gmihaly: Köszönöm az infókat, végre egy érdemi hozzászólás

gmihaly 2015.05.03. 17:02:39

@A Román: A legtöbb infó, adat a netről lebányászható, guglizható, kikukázható, pölö: Bizánc/Wikipédia. Nemzetiségi kérdés ügyben báró Eötvös 1858-as munkája is megtalálható a Magyar Elektronikus Könyvtárban, stb.stb,

A Román 2015.05.03. 21:48:08

Köszi, Bizánc témában csak Herceg Ferencet olvastam :)
Címkék: erdély rendszerváltás rasszizmus baloldal faszkorbács hvg.hu uszítás tematizálás bűnbak bűnbakkeresés erdélyi magyarság jobbszél Spiró György HVG stigmatizálás Közép-Európa Balkán bűnbakképzés balkanizmus balkáni magyarok napi fasz fordított rasszizmus Balla István HVG interjú hvg Spiró balkanizálódás importbalkán balkánimport elbalkánosodott erdélyi magyarok elbalkánosodás balkanizálodott erdélyi magyarok balkanizálodott Erdély
süti beállítások módosítása