Hirdetés

EXTRA MUROS

Politikai, filozófiai, kulturális abszurdizmus

Facebook

Friss topikok

Intézzük el a zsidót!

2015.05.19. 16:52 | A Román | 17 komment

Avagy mi a magyar és legyünk-e büszkék magyarságunkra?
Kollektív érdem vagy kollektív bűn?

Előrebocsátom, hogy nem tudom, mi a ún. "magyar", sőt ezidáig nemigen érdekelt. Szombaton viszont néhány szobafestő elvitatta magyarságomat, bármi is legyen az, sőt ezáltal (mi magyarok vagyunk, te nem, tehát!) feljogosítva érezve magukat, hogy jól elkalapálják a fejemet.

Van nékem egy tökfedőm, melynek neve tákijá/topi/kufi, az iszlám világban ez a hagyományos fejfedő. Én egy magyarországi nőismerősömtől kaptam ajándékba, aki Orbán, Semjén & Co. ösztönzésére már Londonban keresi kenyerét, a legutóbbi hírek szerint nem is keveset, namindegy. Szóval van nékem egy mókásnak és Magyarországon szokatlannak ható fejfedőm, kiváló csajozásra meg kíváncsi idegenekkel való szóba elegyedésre. Most is sikerült szóba elegyednem egy vadidegennel a Wesselényi utcai Nemzeti Trafik előtt, hogyaszondja:

"Nem szégyelled magad, hogy zsidó vagy, hanem még provokatívan mutogatod is!!!"

troll_surprised-reaction-guy_troll.png
troll_serious_4_zopro2.jpg

troll_rage_meme.jpg

Meghökkenés > Hitetlenkedés > Düh

Jobban meghökkentem, mintha Semjén Zsolt tüllszoknyában megkérte volna a kezemet. Mivan?!!! Mivan?!!! Mivan?!!! Zsidóskodjak otthon, a négy fal között? Az a bizonyos hitetlenkedés, mikor az ember nem hisz a fülének, az agya nem bírja feldolgozni a beérkező infókat. You talking to me?  Sajnos, az illető pirospozsgás fejére kiülő gyűlölet eléggé egyértelművé tette a helyzetet, hogy itt és most, kéremszépen, kötözködés áldozata vagyok, Budapest belvárosában, egy hétvégi napsütéses napon, méghozzá egy proletár testvérem részéről, hiszen ezen sorok írója sem blogírással keresi kenyerét.

Ezidáig csak lerománozás jutott nekem, teljesen újszerűnek találtam a mostani helyzetet.  Hann Péter és a Tett és Védelem Alapítvány szerint Budapest fele antiszemita, de "a  legtöbb antiszemitát a leggazdagabbak között találjuk", de hát ilyen peches vagyok, nekem egy csóró antiszemita jutott. Úgy éreztem, hogy méltatlan és gyáva cselekedet lenne, ha szimplán közölném, "de hát én nem is vagyok zsidó", úgyhogy miután némi hitetlenkedő hápogás követően visszanyertem a beszélőkészségemet, felszólítottam az idegent, hogy ne szólítson le vadidegen férfiakat az utcán, inkább a kedves édesanyjával létesítsen szexuális kapcsolatot,  én nemrég még jattot is adtam a nagyon tehetséges anyucijának, sőt felrúglak, le se esel, feldugom a golyóidat a seggedbe stb, stb,, elnézést, de mint már jeleztem, proletár környezetben szocializálódtam. Egy pc, toleráns liberál bizonyára megsimogatja a vöröslő fejű munkásembert és empatikusan megkérdezi, hogy "Mondd, ó, embertestvérem, mi a te frusztrációd valódi oka és segíthetek-e neked bármiben."

Ekkor megérkezett az erősítés, a jómunkásember kollégái és némi szóváltást követően az alfahím kiadta a utasítást:


"Fiúk, nézzetek szét, hogy merre vannak a kamerák, most elintézzük a Zsidót."



Ekkor a sorok írója rugalmas elszakadó hadműveletbe kezdett, taktikai visszavonulást végrehajtva az ősi magyar harcmodor szerint, hátrafelé anyázva ("Sokan vagytok, bátrak vagytok! Csürhe! Csürhe! Csürhe!").

A történetnek még nincs vége.


Még hogy nem a sapka teszi az embert. Ezidáig boldog biztonságban magyar állampolgárként éltem, egy tarka közösség részeként, reformátusok, katolikusok, hitgyülisek, zsidók, vallástalanok, alkoholisták és más drogosok, pinabubus heterók, seggkedvelő buzik, lefetyelő leszbikák, autósbosszantó biciklisták, biciklistabosszantó gyalogosok, gyalogosbosszantó hajléktalanok, tojásfejű egyetemisták, büdös prolik, bajkeverő romkocsmalakók, ködevő liberálisok, ostoba nácik, sörivó bunkók, borivó sznobok, rohadt korrupt gazdagok, rohadt korrupt szegények, északias szőkék, balkáni barnák és festett tiritarkák stb. de most néhány arc közölte, hogy LÓFASZ. És mivel nem "magyar" vagyok, hanem "zsidó", hát nekik bizony most joguk van elintézni engem.



Ezúton közlöm mindenkivel, hogy fel van baszva a zagyam!


Mi a magyar? Mi a magyar nemzet?

A zsidók amúgy nem magyarok? Radnóti? Dagadj, honfikebel, nézd, ezen kis nép mennyi Nobel-díjast adományozott a világnak, például elüldözés formájában. És mi van a szabad identitásválasztással? Egy részeg szobafestő, egy Orbán, egy Vona vagy egy bizottság döntsön ebben? Genetikailag osztrákok, nyelvüket tekintve finnugorok csoportja? Állampolgárok közössége? Aki adót fizet? Államnemzet vagy kultúrnemzet: a székelyek magyarok? A csángók? Közös történelmi kudarcélmény: akinek fáj Trianon? Bűnközösség: a magyar nemzet kirabolt és kínhalálba küldött százezrei miatti cinkosság és hárítás? Közös eredet: kidobjuk a kun kalapot is? Ha Amerika a népek olvasztótégelye, akkor mi a Kárpát-medence?

Etnikum, nyelv, kultúra, sorsközösség? A Londonba kitántorgott magyar magyar-e? És a magyarabok?  Szolidaritás sohasem látott, ismeretlen emberekkel? "Közös lelki alkat" (Sztálin) vagy esetleg ahogyan az a másik komcsi nemzetkarakterológus kifejtette, viszonylag kis területi elhelyezkedése ellenére sokszínűségében egységes (Hamvas B. - Az öt géniusz). A közös együttélésre való törekvés? Akkor a nácik nem magyarok? Gyurcsány tagja a nemzetnek, bár "saját nemzetére támadt"? Orbán és üzlettársai ezek szerint nem a magyar nemzet részét képezik, hiszen cinikusan, nemzetünkre tapadt parazitaként pusztítják lakóközösségünket? Akik egy viszonylag apró, viszonylag szegény, de viszonylag jó helyen fekvő országot eladnak Putyinnak, hogy megtömhessék a zsebüket, azok magyarok-e?
Mi a nemzeti érdek? Ezek szerint nemzeti érdek az ún. nemzeti burzsoázia (valójában a piacon versenyképtelen álvállalkozók) közpénzen való hizlalása? Megannyi kérdés.


Ezidáig abban a tudatban éltem, hogy magyarnak lenni a véletlen műve. A magyarnak a szüleiben gerjedelem ébred, oszt tessék, máris egy újabb élet az amúgy is túlnépesedett Földön, karmától/Isteni akarattól/véletlentől függően annak szegényebb vagy gazdagabb, boldogabb vagy boldogtalanabb részén, valamilyen közösségbe beleszületve, ezen sorok írója történetesen a magyarba. Things happen, ahogyan a művelt külföldi mondja. Úgy gondolom, hogy magyarnak lenni állapot, nem érdem vagy szégyenteljes baleset, egy vagyok a néhány milliárdnyi egyedet számláló ön- és közveszélyes emberi fajból, oszt csókolom. 

Büszke legyek-e a magyarságomra?
Neadjisten szégyeljem a magyarságomat? 
Kollektív érdem és kollektív bűn?

troll_thinking.png

Senki sem kérdezte, hogy magyarnak akartál születni, nem egy zsűri adományozta magyarságodat érdemeid
elismeréseképpen. Magyarként születtél, mint ahogyan férfiként vagy nőként, barnaként vagy szőkeként, magasként vagy alacsonyként. Imigyen, ha azt mondod, hogy "büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok", kábé ugyanazt jelenti, mintha arra lennél büszke, hogy pisze az orrod vagy zöld szemeid vannak.
Mivel a magyarságod nem személyes választás vagy versenyen elnyert jutalom, hanem születés révén meghatározott törzsi hovatartozás, büszkeségről (Nobel-díjasok! Európa védbástyája! Puskásöcsi!), se szégyenről (tízmillió fasiszta!, utolsó csatlós) nem érdemes beszélni, elégedettnek vagy elégedetlenek sem lehetünk magyarságunkért: ezt dobta a gép.

Ugyanígy arra sem lehetünk büszkék, hogy embernek születtünk, hiszen az emberiség is bővelkedik aljas gazemberekben (lásd. politikusok), akik az egész emberi fajt nevetségessé teszik, beleértve azokat, akik szorgosan elviszik kicsiny szavazataikat a pártok és politikusok oltárára. Vannak magyarok, akiknek magyarsága emeli közösségünk fényét, és vannak, akik miatt a fél világ rajtunk röhög vagy bosszankodik. Büszke lehetünk Petőfi-Petrovicsra vagy Szent-Györgyi Albertre, de nem Orbánra, Gyurcsányra, Vonára, akik pszichopata bűnözök, hiszen politikusok, akik bűnbandát szervezve egy egész ország kirablását tűzték maguk elé célként. "A hazafiasság a gazemberek utolsó menedéke". (Samuel Johnson) A nemzeti nagyságokkal való handabandázás közönséges bűnözök üzelmei paravánjául szolgál, elég az SZDSZ akciójára gondolni, mikor Kossuthot és társait plakátokon az SZDSZ szellemi elődjeként reklámozták, egyfajta legitimációként. 

Mindenki önmagáért felelős. mindenki csak önmaga teljesítménye miatt büszkélkedhet/szégyenkezhet. Esetenként büszke lehet egy ember, hogy rendes, becsületes, sikeres ember (de nem azért, mert az emberiség tagja), vagy azért, mert kultúráját nem szaniszlói szinten ápoló magyar (nem azért, mert történetesen magyarnak születtél). Szégyenkezzem Auschwitzért, de legyek büszke a Nobel-díjasainkra? Húzzam ki magam 1956 miatt, de sunyuljak-nemmagyarozzak a Rákosi-Kádár korszakért? Labancok vs. kurucok? Legyek büszke a 3-6 miatt? Baszom, azóta már "lesüllyedtünk" a brazil harmadosztály szintjére, ráadásul jelen sorok írója 5 méterről elhibázza a kaput. Érdekesen hasadt lelkiállapot ez a nemzeti büszkeség (vagy szégyen). Hetediziglen büszke vagy bűnös? Kollektív érdem és kollektív bűn? Apámfasza.

Azt megértem, ha valaki a csemetéjére büszke: azonos gének, saját nevelés, oktatás, lemondás, erőfeszítés a siker érdekében, hús a húsomból. Nade Mátyás király? Mi közöm-közünk hozzá? Segítettük vagy gátoltuk sikerében? Rovásírás? Hábazmeg, ne jöjjön senki a sumérokkal, hiszen nagyjából egyszerre mászott le az egész ősemberiség a fáról és nem egy speciális ősmagyar petesejtből születtünk egy ornitológiai
perverzió következtében.

Másrészt teljesen igazságtalan, sőt felháborító, hogy egy sikertelen magyar arra legyen büszke, hogy a sikeres magyarokkal virtuálisan együtt bandázhat. Mi köze Pincekocsmai Übermagyarnak vagy az államigazgatásban-pártbürokraciában könyöklő senkinek a magyar űrutazó milliárdosunkhoz? Ettől nem lesz se sikertelenebb, se sikeresebb kocsmatöltelék/irodakukac lúzer minőségében, pusztán attól, hogy mindketten tudnak magyarul. Oktatta, ruházta?

Milyen alapon akar részesülni sikertelen fasz magyar egy sikeres magyar sikereiből? Azért, mert magyar? Fizessek még egy fröccsöt, magyar vérem? Hány fröccsre értékeled a magyarságod? Milyen előjogokra tartasz magyarságod okán igényt? Ha csak a magyarságodat tudod felmutatni teljesítményként, akkor tűz van, babám.

Ez igazságtalanság, véreim, ne lopjuk a sikert, hanem küzdjünk meg érte. Magyarnak lenni nem
önérték, hanem állapot, sikeres magyarnak lenni viszont valóban értékelhető teljesítmény, amire büszke lehet az elkövető. "Rúgtunk egy gólt", mi?! Mikor végeztél társadalmi munkát utoljára? Mondok egy könnyebbet: mikor hallgattál Lisztet vagy Bartókot? Mondok egy még könnyebbet: mikor olvastál utoljára - nem Blikket, nem ám -, hanem egy könyvet? Vagy a legegyszerűbbet: mikor kapcsoltad ki egy kis időre a tévédet/fészbukkodat/internetedet, hogy megpróbálj egy rövidke ideig önállóan gondolkodni?

Epilógus:

Van még remény: fél óra múlva összefutottam a sarki CBA-ban egy fickóval, akiről kiderült, hogy a kötözködő cimborája. Megszólított és mentegetőzni kezdett: bocsánat, hülyék a cimboráim...

Van még remény. 

(a blogbejegyzés Andrei Plesu "Mandria de a fi roman" esszéjének felhasználásával készült)

Ps: köszönet a Mandinernek, hogy szemelvényezte a bejegyzést,
valamint köszönet az 500 fölötti hozzászólásért a hozzászólóknak.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://extramuros.blog.hu/api/trackback/id/tr417469188

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Román: Mi a magyar és legyünk-e büszkék magyarságunkra? 2015.05.20. 12:52:01

Genetikailag osztrákok, nyelvüket tekintve finnugorok csoportja? Állampolgárok közössége? Aki adót fizet? Közös történelmi kudarcélmény: akinek fáj Trianon? Etnikum, nyelv, kultúra, sorsközösség?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.19. 17:26:35

Genetikailag osztrák? Ne viccelj!

A nemzeti identitás elsősorban vállalás, nem genetika. Azaz felsleges genetikáról zagyválni. A mai magyarok 90 %-a nem Árpádék népéből származik.

A Román 2015.05.19. 17:45:52

Kendnek hogyan sikerül néhány perccel a poszt megjelentetése után máris kommentelnie? Egyáltalán elolvasta kend a teljes blogbejegyzést?

Plumper_ 2015.05.19. 20:36:58

ismerem a boltot. előtte taxisok, spanjaik, néha munkások stb. kopasz, napszemüveges, nyilas gecik, akik méregetik az arra járókat. azt ajánlom nekik, hogy a tőlük 15 méterre lévő biztonsági szolgálattal, esetleg a rendeőrséggel húzzanak ujjat.

A Román 2015.05.20. 00:33:01

@Plumper_: i jáj.

Ahogyan a Mester mondta:

védd meg magad egytől, százezer sem fog legyűrn

A Román 2015.05.20. 13:24:14

@maxval bircaman szerkesztő: És mondja, kedves Szerkesztő Úr, nőismerősei hogyan viszonyulnak az ön gyorsaságához?

A Román 2015.05.20. 14:01:55

C.Dömötör 2015. május 20. 13:32

"Én kétszer követtem el azt hibát, hogy a blogra kattintottam. Ha valaki tesz egy kritikai észrevételt, már ugrik, és megpróbálja ellehetetleníteni, ha másként nem megy, akkor személyeskedéssel.
Minden blogok legalja!
"
megy a kommentháború, de sajnos a jelek szerint a többség csak a rövidke szemelvényt olvasta el, átkattintani már szellemileg megerőltető

mandiner.hu/cikk/20150520_a_roman_mi_a_magyar_es_legyunk_e_buszkek_magyarsagunkra

A Román 2015.05.20. 14:07:58

Gneisenau67 2015. május 20. 13:58
A szerző valószínűsíthetően Magyarországra települt erdélyi magyar. Ilyen nicknevet ők választanak maguknak, merő poénból.
Van közöttük egy Parászka Boróka- és Tamás Gáspár Miklós-típusú ballibber elkötelezettségű, csökkent magyarságtudatú réteg, akik odahaza is jól elvoltak a románsággal, egyfajta "européer" kozmopolitizmust hirdetnek és masszívan fellépnek a jobboldal ellen.
Szerzőnk valószínűleg ezen réteghez tartozik.

A Román 2015.05.20. 14:10:19

C.Dömötör 2015. május 20. 13:17

Jaj Istenem a Román! A magyar blogok legkínosabb figurája, akit teljen érhetetlen módon gyakran van itt szemlézve , talán valamilyen rokoni kapcsolat révén, vagy pedig elrettentésül!
Valaki egyszer azt hazudta neki, hogy -De jópofa vagy, és azóta nem lehet megállítani.
De még csak azt sem lehet mondani, hogy annyira rossz, hogy már-már jó, mert egyszerűen élvezhetetlen.
A fenti agyrém iskolapéldája dicstelen működésének.

A Román 2015.05.20. 17:36:50

citizen queen Hozzászóló kiszűrése 2015. május 20. 13:31

Ezek a kérdések többnyire aljas csúsztatások, belemagyarázások. De tudod mit, én válaszolok rájuk a kedvedért, hiszen nyilvánvalóan a szemedben "magyarkodó" vagyok - apropó, létezik ilyen kifejezés bárhol másutt a világon? Van németkedő, franciáskodó, vagy mélyamerikai is? Vagy ez is hungarikum? :-)

A zsidók amúgy nem magyarok? Radnóti? A zsidók nem magyarok. Saját maguk különítik el magukat másoktól, amikor csakis egymás között házasodnak, és leszármazási alapon különböztetik meg magukat a többiektől. Radnóti magyarnak érezte magát, kitért a zsidó vallásközösségből, megírta a Nem tudhatom-ot az üldözések közepette, tehát ő magyarként élt és cselekedett.

(Aljas csúsztatás 1:Dagadj, honfikebel, nézd, ezen kis nép mennyi Nobel-díjast adományozott a világnak, például elüldözés formájában.)

És mi van a szabad identitásválasztással? Nincs szabadon választott identitás a természetben a libbantak legnagyobb bánatára. Mindenki születik valahová, valaminek, amit vagy képes elfogadni, vagy sem. Elmehet máshova, megtagadhatja a gyökereit, de el nem törölheti teljesen. Mondhatom én azt, hogy mától márpedig kínai vagyok a fenenagy szabad identitásválasztás jegyében, de maximum kiröhögnek.

(Aljas összemosás 1: Egy részeg szobafestő, egy Orbán, egy Vona vagy egy bizottság döntsön ebben?)

Genetikailag osztrákok, nyelvüket tekintve finnugorok csoportja? A magyar nyelv nagyon sok ótörök elemet is tartalmaz, érdemes a finnugor nyelvrokonság mellett ezt is komolyabban tanulmányozni. A genetikai keveredés pedig éppen azt bizonyítja, hogy a magyar korántsem olyan kirekesztő, idegenellenes, stb. nép, mint ahogyan azt egyesek állandóan sulykolják.

Állampolgárok közössége? Aki adót fizet? Nem.

Államnemzet vagy kultúrnemzet: a székelyek magyarok? A csángók? Igen, a székelyek, és a csángók is magyarok. Lentebb említi Trianont, azóta nem beszélhetünk államnemzetről, hiszen több millió magyar embert kényszerítettek akkor az újdonsült határokon túlra. Akaratukon kívül, megkérdezésük nélkül, beleegyezésük nélkül.

Közös történelmi kudarcélmény: akinek fáj Trianon? Igen, ezt már Illyés Gyula is megírta. Egyébként nem kudarc, hanem tragédia volt nekünk Trianon.

(Aljas csúsztatás 2 Bűnközösség: a magyar nemzet kirabolt és kínhalálba küldött százezrei miatti cinkosság és hárítás?)

Közös eredet: kidobjuk a kun kalapot is? Nem, miért kéne? A kunok beolvadtak a magyarságba.

Ha Amerika a népek olvasztótégelye, akkor mi a Kárpát-medence?
Ezeréves nemzetállamot nem ildomos összehasonlítani egy telepeskolóniákból tákolt pár száz éves államszövetséggel. De legalábbis értelmetlen. Alma meg körte. A Kárpát-medence bizonyos értelemben népek olvasztótégelye, de nem úgy, mint Amerika.

Etnikum, nyelv, kultúra, sorsközösség?
Mind együtt.

A Román 2015.05.20. 18:04:56

citizen queen Hozzászóló kiszűrése 2015. május 20. 13:50
2
@citizen queen
Folytatom a válaszolást:

A Londonba kitántorgott magyar magyar-e? Igen.

És a magyarabok? Ők is.

Szolidaritás sohasem látott, ismeretlen emberekkel? Igen.

(Aljas csúsztatás 3: »Közös lelki alkat« (Sztálin) vagy esetleg ahogyan az a másik komcsi nemzetkarakterológus kifejtette, viszonylag kis területi elhelyezkedése ellenére sokszínűségében egységes (Hamvas B. - Az öt géniusz). Hamvas mint "komcsi nemzetkarakterológus?" Ismét csak a nemtisztelt édesanyját a szerzőnek.)

A közös együttélésre való törekvés? Igen, ez nem árt(ana).

Akkor a nácik nem magyarok? Kik azok a "nácik"? Én úgy tanultam, hogy hetven évvel ezelőtt Németországban voltak nácik, Magyarországon legfeljebb nyilasok.

Gyurcsány tagja a nemzetnek, bár »saját nemzetére támadt«? Sajnos ő is része a nemzetnek, bár valószínűleg kikéri magának. Volt ő már Rikárdótól kezdve buzin át minden, de magyar vagyok-ot még nem láttam tőle demonstratíve kinyilvánítani. Például a határon túli magyarokat ért inzultusok esetében, hiszen máskor oly kényes a kisebbségi jogokra. De ez persze az egész hazai bal-lib bagázsról elmondható.

(Aljas propaganda: Orbán és üzlettársai ezek szerint nem a magyar nemzet részét képezik, hiszen cinikusan, nemzetünkre tapadt parazitaként pusztítják lakóközösségünket? Akik egy viszonylag apró, viszonylag szegény, de viszonylag jó helyen fekvő országot eladnak Putyinnak, hogy megtömhessék a zsebüket, azok magyarok-e?)

Mi a nemzeti érdek? Ezek szerint nemzeti érdek az ún. nemzeti burzsoázia (valójában a piacon versenyképtelen álvállalkozók) közpénzen való hizlalása? Nemzeti érdek, hogy például ne külföldi nagyvállalatok talicskázzák ki a magas profitot az országból. És az is, hogy ami lehet, nemzeti kézben maradjon, ne legyen elkótyavetyélve gombokért. Nemzeti érdek, hogy minél több magyar vállalkozó legyen az országban, aki magyar embereknek ad munkát.

Ezidáig abban a tudatban éltem, hogy magyarnak lenni a véletlen műve. Igen.

(Bla-bla: A magyarnak a szüleiben gerjedelem ébred, oszt tessék, máris egy újabb élet az amúgy is túlnépesedett Földön, karmától/Isteni akarattól/véletlentől függően annak szegényebb vagy gazdagabb, boldogabb vagy boldogtalanabb részén, valamilyen közösségbe beleszületve, ezen sorok írója történetesen a magyarba. Things happen, ahogyan a művelt külföldi mondja.

Úgy gondolom, hogy magyarnak lenni állapot, nem érdem vagy szégyenteljes baleset, Igen.

egy vagyok a néhány milliárdnyi egyedet számláló ön- és közveszélyes emberi fajból, oszt csókolom. Igen, de ettől még elszorul a szívem, ha meghallom a Himnuszt, és marhára örülök neki külföldön, ha valahol tört magyarsággal köszönnek rám. Ha megkérdezik, honnan jöttem, örömmel válaszolom, hogy Magyarországról, és ha kérdezgetnek róla, nem aktuálpolitikai sirámokat tolok, hanem ezeréves történelmünk eseményeit mesélem az érdeklődőknek.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.05.21. 10:53:55

Ha jól értem, a román szerzőtől iderángatott szöveg valami olyasmit is habzik, hogy nincsen olyan hogy nemzet, csak mindenféle betelepült népek keveréke. ilyen alapon nincsenek angolok, csak kelták, szászok, jütök, normannok, piktek, skótok, írek, velsziek stb keveréke. Aztán az angolok valahogy mégsem így tekintenek magukra. Ilyen egyszerű ezzel elbánni

A "román" pedig egy szélsőindividualista álláspontot fejt ki, hol csak az "érzések" vannak, ("xy minek érzi magát") meg a megsértett érzések("xy megsértette a lelkivilágomat!") Ez olyan, mint amikor az emósok kikérik maguknak, hogy mindenütt buzinak nézik őket. Hát esetleg nem kérne buzi módjára kinézni. Persze fölmerül a kérdés: hogyan kell buzinak kinézni?

Ami persze technikai faszkodás, mert valahogy csak kinéznek az emósok akiket buzinak néznek. Attól hogy valaki nem szakértő a buzinak kinézésben, még ezek léteznek.

A szerző is így lett zsidónak nézve.

Arról pedig hogy mi a magyar, némi közelítés:

nemzetstrategia.blog.hu/2014/02/24/tenyek_es_tevhitek_a_magyar_tortenelembol_ii

ja ige, erről:

"A hazafiasság a gazemberek utolsó menedéke". (Samuel Johnson)

Ez nem jelenti azt, hogy hazafiasság mint olyan rossz dolog lenne magában, csak azt, hogy a gazemberek utolsó menedékül néha fel szokták használni. De a gazemberek amúgy is mindent fölhasználnak ami céljaik elérését segíti. Pl. tisztesség, becsület, alázat, szerénység, ezeket is föl szokták használni, hogy jó ember látszatát keltsék. Akkor nyilván az agybeteg logika szerint ezek is aljas, hiteltelen dolgok.

Valaki itt kurvanagyot akart mondani, csak csúfosan pofára esett vele. A többi "érv" is ugyanilyen,

A Román 2015.05.21. 11:48:45

@Nemzetstratégia: Kedves Nemzetstratégia, köszönöm, hogy hozzászólásként reklámozza bizonyára nemzetstratégiailag fontos blogját, csiripeljen ezer madár, virágozzék ezer virág, túrjon ganajt ezer bogár. Köszönöm, hogy a mandineren érkező 500 hozzászólástól eltérően

mandiner.hu/cikk/20150520_a_roman_mi_a_magyar_es_legyunk_e_buszkek_magyarsagunkra

viszonylag összefüggően sikerült hozzászólnia a posztbejegyzéshez, de persze ez nem jelenti, hogy kendnek ne lennének szövegértési nehézségei,. valamint nem olyasvalamit magyarázna bele a kétségtelenül hosszú blogposztomba, ami nincsen benne.

"Ha jól értem, a román szerzőtől iderángatott szöveg valami olyasmit is habzik, hogy nincsen olyan hogy nemzet, csak mindenféle betelepült népek keveréke. ilyen alapon nincsenek angolok, csak kelták, szászok, jütök, normannok, piktek, skótok, írek, velsziek stb keveréke. Aztán az angolok valahogy mégsem így tekintenek magukra. Ilyen egyszerű ezzel elbánni" .

Én nem állítottam, hogy nincsen nemzet, csupán annyit, hogy az önleszalámizás (ami az elmúlt évezred vége felé többszázezer magyar meggyilkolásában és kirablásában kulminált) khm, káros meg ejnyebejnye, csúnya dolog. Még nemzetstratégiai szempontból is.

"A "román" pedig egy szélsőindividualista álláspontot fejt ki, hol csak az "érzések" vannak, ("xy minek érzi magát") meg a megsértett érzések("xy megsértette a lelkivilágomat!") Ez olyan, mint amikor az emósok kikérik maguknak, hogy mindenütt buzinak nézik őket. Hát esetleg nem kérne buzi módjára kinézni. Persze fölmerül a kérdés: hogyan kell buzinak kinézni?

Ami persze technikai faszkodás, mert valahogy csak kinéznek az emósok akiket buzinak néznek. Attól hogy valaki nem szakértő a buzinak kinézésben, még ezek léteznek.

A szerző is így lett zsidónak nézve."

Gratulálok, hogy milyen hamar egy hangulatos buzizásig sikerült eljutnia a nemzetstratégiától. Ha zsidónak néznek, leszarom, nézhetnek négernek is, mindenkinek joga van kinéznie a fejéből. De ha azért némelyek feljogosítva érzik magukat, hogy "elintézzenek", mert én
úgymond "zsidó" vagyok, hát akkor belelépek a sportcipőmmel az illető arcába, szimpla önvédelemből.

Ez van, taticskó, további jó nemzetstratégiázgatást.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.05.21. 21:10:11

"az önleszalámizás (ami az elmúlt évezred vége felé többszázezer magyar meggyilkolásában és kirablásában kulminált) khm, káros meg ejnyebejnye, csúnya dolog. Még nemzetstratégiai szempontból is."

Ha a "többszázezer magyar" a többszázezer magyar _állampolgárságú_, de magát többnyire továbbra is zsidónak érző és valló embert jelenti, akik jóesetben pár évtizede éltek Magyarországon, akkor ez nem a magyarokról szólt. Még nemzetstratégiailag sem.

A buzizás arról szólt hogy valami jelei csak vannak annak, hogy valaminek nézik az illetőt. Ha lenne eszed, akkor rájöhettél volna, hogy ezt a magyarságra is föl lehet használni, vagyis rájöhettél volna (és szóvátehetted volna) hogy nem épp hízelgő (de releváns) analógiát használtam. De nincs.

Teljesen értem mi van a posztban, a megsértett lelkivilág finom zöngicsélése, ami mögül azért előbukkan néha a liberáliséktól olyannyira megszokott tolerancia és a másság elfogadása.

Nehezen reklámozhatnám a blogomat egy olyan topicban, amelyet eddigelé 352-en olvastak, a számláló legalábbis ennyit mutat. Ez így értelmetlen.

Szevasz!

PS

tudom hogy semmiféle hatást nem fog elérni, de kapcsolódik a buzizáshoz és ha csak egy ember elolvassa/meghallgatja már megérte ideidézni:

nemzetstrategia.blog.hu/2014/02/17/szexualis_felszabaditas_mint_politikai_kontroll

"Az elmúlt 200 év ennek története, hogyan használják a szabadságot arra hogy uralkodjanak az embereken. Uralkodni a szabadság nevében. A kultúra: az uralkodás egyre kifinomultabb technikái. És a szabadságot használják fel ennek igazolására.

014:00 - A moralitás (erkölcs) másik neve: józan (gyakorlati) ész ("practical reason"). És ha az embert felszabadítjuk az erkölcs, a józan ész alól, akkor valójában rabszolgát, állatot csinálunk belőle. És itt ez történt."

A Román 2015.05.21. 23:04:52

@Nemzetstratégia: "Ha a "többszázezer magyar" a többszázezer magyar _állampolgárságú_, de magát többnyire továbbra is zsidónak érző és valló embert jelenti, akik jóesetben pár évtizede éltek Magyarországon, akkor ez nem a magyarokról szólt. Még nemzetstratégiailag sem."

Na húzz az anyádba innét, te beteg, aljas fasz.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.05.25. 11:35:08

mek.oszk.hu/06800/06899/06899.pdf

293. oldaltól kezdve.

Történelmi tudásod elégtelen, a pofád nagy, együtt ez egy nagy rakás szar.

Rossz emberrel próbálod a komcsi házmestert játszani, kishaver.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.05.25. 11:41:09

mek.oszk.hu/06800/06899/06899.pdf

SzekFfű Gula: Három Nemzedék

A pdf-böngésző szerinti 293., a belső számozás szerinti 286. oldaltól kezdődik.

fejezetcím: A zsidóság szerepe és Budapest kultúrája
Címkék: magyar nemzet tolerancia magyarság antiszemitizmus nacionalizmus zsidóság hazafiság mi a magyar Magyarország Budapest hungarian pride magyar büszkeség Andrei Plesu
süti beállítások módosítása