Hirdetés

EXTRA MUROS

Politikai, filozófiai, kulturális abszurdizmus

Facebook

Friss topikok

Kedves erdélyi barátaim és ellenségeim, határon innen és túl (amolyan nyílt levélféle)

2015.06.14. 22:28 | A Román | 22 komment

Illetve határon innen, anyaországba bevándorolt erdélyiek.

Most, mikor a Funar Ceausescu Horn Gyurcsány Orbán kormány a jól bevált bűnbakkereséssel és hecckampánnyal tereli a dolgozó nép figyelmét a valóságról, mely valóságot a gazdasági és demográfiai bajok meg a gátlástalan, kapzsi országrablás jellemzi, a magyar közpénz, a magyar föld, egész iparágakig vándorolnak "nemzetinek" mondott baráti zsebekbe, mikor a fiatalabb korosztály kivándorlása sohasem látott méreteket öltött, nos, szomorúan látom-hallom-olvasom, hogy néhányan, Magyarországra bevándorolt erdélyiek, lelkesen csápoltok Orbánék legújabb "oszd meg és uralkodj" hecckampányának. Néhányan, mondom, de így is fáj ez nekem.


orban_viktor_ellensegei.png

Bennem még él a remény, hogy akit szülőföldjén elnyomtak, abban több megértés, együttérzés és kevesebb önzés van a szülőföldjüket elhagyni kényszerülők irányába, mint pl. az echte magyarországiakban. Lehet, hogy tévedtem. Szeretném hinni, hogy aki átélte a "nemzeti" szocialista Ceausescu-rendszer magyarellenes hecckampányait, az észreveszi a párhuzamot, hogy itt, kéremszépen, ugyanaz az bűnbakképzés folyik, a helyszín változott, a módszer nem. Emlékszik valaki a kolozsvári polgármesterre, Funarra? Ceusescuhoz hasonlóan teleszórta a kolozsvári városképet a román lakosság komfortérzetét növelni hivatott szörnyű szobrokkal (Caligula szobrát kéretik felállítani az templomba, uccsó megaláztatás a legyőzötteknek!), a padokat, lámpaoszlopokat, parkolásgátlókat, sőt még az utcai kukákat is román nemzeti színekre festette az ősi magyar-német városban. Ráadásnak az Erdélyben táj- és kultúridegen, bizánci, de román nemzetinek tartott stílusú, ortodox keresztény templomok szorgos plántálását közpénzből. Mert ugyebár, aki jó román és jó keresztény, az rossz ember nem lehet. Például nem lop. DEDE. "A hazafiasság a gazemberek utolsó menedéke" (Samuel Johnson), a fülsíketítő, magyarellenes nacionalista hecckampány háttérben lelkesen lopta a közpénzt ezen rendes überromán "hazafi". Ismerős helyzet, kedves erdélyi magyar barátaim?

Szóval reménykedem, hogy az elnyomott kisebbségiként átélt történelem okán megértőbb emberek vagyunk a menekülők irányába, akik a háború vagy a nyomor miatt hagyják el szülőföldjüket.

Lehet hogy tévedtem. Ha a szívetekre nem lehet hatni, megpróbálok az értelemre.

mindenkit_gyulolunk_magyar_ketfarku_kutya_part.jpg

a_menekultek_bevandorlok_konzultacio.png

Sírvaröhögösen tragikomikus egy külföldiezős-bevándorlózós erdélyi, párját rikitóan lehangoló jelenség. Akár egy cigány, aki zsidózással próbál megfelelni egy nácinak. Vagy egy Szegedi Csanád, naúgye. Vagy egy 20 éve Svédországban segélyen "egyetemista", kétgyermekes magyar családanya, aki a "parazita négerekről" hőbörög. Stb. Értem én, mindenkinek vannak egyéni és közösségi sérelmei, leköpte egy román, megrúgta egy arab, csúnyán nézett egy japán, de erre biztosan rossz válasz a gyűlölködő sovinizmus. Ha pl. Funárgyurira vagy Ceausescura gondol az ember, biztosan felmegy a vérnyomás, de hasonlóval a hasonlóra reagálni, a primitív uszításra primitív fröcsögéssel, "kollektív" rasszista-sovén gyűlölködéssel teljesen értelmetlen, hisz akkor kerül a magyar a vélt-valós ellenséggel egy erkölcsi-szellemi szintre. Ha meg egy Magyarországra bevándorló erdélyi magyarabb akar lenni a magyaroknál és tragikomikus igyekezettel szajkózza a bevándorlásellenes, uszító szólamokat, azzal szomorúan közlöm: egy "románból" sohasem lesz "magyar", itt a seggnyalás bizony nem segít. "Minden gyűlölködő bizonytalan, de nem minden bizonytalan gyűlölködő." Akinek nem inge, ne vegye magára.

Én Németországban tapasztaltam meg a magyar igazi arcát: annyira kicsinyes, buta és manipulálható emberekkel találkoztam, hogy az őslakos bajorokon is túltettek. Mikor a német hatóságok küldték haza a koszovóiakat, a már letelepedett magyarok helyeslő károgása kísérte az akciót. S ha ilyenek más házában, akkor milyenek lehetnek otthon? ...

Aki meg azt hiszi, hogy az állandó heccelgetés (hajléktalanok! komcsik! cigányok! zsidók! romkocsmában merengő bölcsészek! civilek! ellenzék! satöbbi, satöbbi), államilag menedzselt uszítókampányok nem ütnek vissza az erdélyi magyarokra, az nagyon téved. Kitűzhet kend magára akkora székely zászlót, hogy burnuszként viselhesse, akkor is csak egy bevándorló román marad, aki elveszi a "magyarok" kenyerét. Aki meg Erdélyben maradt, az sem jó magyar, mert az ők támogatásukra "mennek el" a magyarországi milliárdok a költségvetésből, nem a "magyarokra". Tudta, hogy a magyarok 38%-a nem szeretne erdélyi magyar bevándorlót szomszédnak? Aki szelet vet, vihart arat, szóval így tapsikoljon kend a Fidesz uszító kampányainak, kedves erdélyi "román", a gyűlölet magvaiból lesznek a gyűlölet virágai, szarból nehéz bármit építeni szaron kívül.   

Magyarország ellenségei, Brüsszel, az USA, Gyurcsány, Soros meg a norvég álcivil zsidók összedobták a pénzt, hogy Magyarországról a néger és arab gazdasági bevándorló terroristák segítségével Nyugatra üldözzék a magyarokat. DE NEM HAGYJUK, NEM! NEM! SOHA!


Én már előfordultam néhány válsággócban, Észak-Írországban, Izraelben, Pándzsábban, Kasmírban, de olyan szerencsétlen, gyűlölködő bagázzsal még nem találkoztam, mint a magyar. Szándékosan használom a nemzet helyett a bagázs szót: éppen a nemzet nevében folyik a nemzet felszámolása, a nemzetre hivatkozók állandósult hecckampányai, az öngyűlöletre való kondicionálás felszámolja a nemzeti és társadalmi szolidaritást, a megosztottakat meg könnyebb manipulálni, uralni és kifosztani. Mi vagyunk Európa legboldogtalanabb tagországa és ez talán nem független a méreganyagtól, amit Horntól Gyurcsányon keresztül Orbánig bezárólag olyan serényen szórnak közénk. Ahogy Gyurcsány HT magyarok elleni uszítása felerősítette zsidó- és cigányellenességet (há' neki szabad? akkor nekünk is... és a pokol kapui megnyíltak), úgy erősíti a határon túli (bocs: külhoni) magyarok elleni gyűlölködést Orbán BÁRMELYIK aktuális hecckampánya. A közbeszéd és a politika teljes lealjasodása miatt (oh, a hatalom szentesíti az eszközt) már Románia is egy élhetőbb országnak tűnik Magyarországhoz képest.

szekelyudvarhely_fidesz_bevandorlas.jpg

 De ahogyan megértem a kutyáim területvédő ösztönét, amint a territóriumukat felemelt hátsó lábbal megjelölik, ugyanígy megértem ezeket az ősi, atavisztikus emberi tulajdonságokat. Nyilván olcsó, de hatásos alantas (ősi) ösztönökre hatni az értelem helyett, de ez erősen kétélű, veszélyes fegyver, tessék belehallgatni a fészbukba, pincekocsmai fröcsögésbe, Spiró Györgybe, Konok PéterbeVégül is mind ösztönállatok vagyunk. Vagy nem? Esetleg egy kis gondolkodás, az értelem fénye?  


"Vagy bevándorlók befogadása, vagy határon túli magyarok támogatása."
"Vagy a bevándorlók befogadása, vagy a cigányok segítése."
Vagy mi, vagy ők.
Mi és ők szembeállítva.
(Pedig mi ők vagyunk, és ők mi, egy az emberiség - mondja belőlem a ködevő humanista.)

Némelyek azt mondjátok, hogy bezzeg Gyurcsány. Aki mostanság felfedezte magában a bevándorláspártit, az 2004-ben még a határon túli magyarokkal riogatott. Elveszik a kenyerét a magyarnak, kevesebb parizer jut a proli pungájába, kisebb villára lesz elegendő a pénze a kádernek, ha meg kell osztanunk az a kicsit, amink van. Meg akik most humanizmust és 56-ot emlegetve a menekültek befogadásáról áradoznak, azok mekkora kussban voltak a kettős állampolgársági népszavazás idején. Vagy éppen Gyurcsányt támogatták. Hogy akkor nem kellett a magyar, most kell a néger meg az arab. Kedvencem egy fideszes pénzmosodában üldögélő erdélyi semmittevő, aki arról értekezik, hogy lám-lám, a románokat is befogadtuk Erdélybe, az eredmény meg közismert. 

És ezek ráadásul terroristák, Finkelstein Habony Orbán is megmondta. Nyilván mondhatták volna 56-ban is a nyugatiak, hogy rengeteg kommunista ügynök is jön a magyar menekültekkel, de hagyjuk, a nyugatiak köztudomásúlag lúzer buzik, Bayer Zsolt is megmondta.

Végezetül a "magyarkodó kereszténykedőknek" meg annyit jegyeznék meg, hogy a kereszténység is keleti vallás, a szentnek is nevezett István király germán lovagokra támaszkodva beszélte rá az igazrendes magyarokat ezen újszerű, nemzetidegen istenhit elfogadására. A folyamat során persze meghalt néhány tízezer magyar, ezáltal a legnagyobb magyargyilkost is tisztelhetjük ezen szent királyunkban. De persze könnyebb sablonokban gondolkodni, álérvekkel hadakozni, üres szólamokat hangoztatni, előrecsócsált marhaságokon kérődzni a neten.

 

 

 
További hasznos olvasmányok:

1. Intézzük el a zsidót, avagy mi a magyar és legyünk-e büszkék magyarságunkra?
Kollektív érdem vagy kollektív bűn?
http://extramuros.blog.hu/.../mi_a_magyar_es_miert...

2. Andrei PLEŞU- Mîndria de a fi român
http://dilemaveche.ro/.../situa.../articol/mindria-fi-roman

3. A Ceausescu és az Orbán-rezsim összehasonlítása  

a fotókat  összelopkodtam, már nem emlékszem a forrásokra. A székelyudvarhelyi PS kép a lovakanyulakatelbaszták tumbliról van.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://extramuros.blog.hu/api/trackback/id/tr827533922

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.06.15. 09:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.15. 05:30:12

Kár volt belemenned ebbe az eszeveszett balliba gágogásba...

A Román 2015.06.15. 08:16:02

ááááááááá, Szerkesztő Úr , leghűségesebb olvasóm.... Hát kend ebben a kánikulában is figyeli a zsidólibsi gyurcsányista álcivilnorvégoldalakat? Megtisztelő, megtisztelő... Alkalomadtán majd szólok Soros bácsinak, hogy kendnek is juttasson egy kis demokráciamotivációs pénzt, az Ön hűsége és kitartása jutalmat érdemel!

A Román 2015.06.15. 11:01:27

Jöjjön egy kis kellemes tinglitangli, slágergyanús nóta az Ektomorftól

Az érzések közül csak egy marad
100% gyűlölet.

youtu.be/PjSEK48iFyA

A Román 2015.06.15. 15:06:47

én most elmegyek egy hardcore szülinapi bulira inni, mert roppant bánatos vagyok, hogy a Szerkesztő Urat leszámítva senki sem veszi a fáradságot, hogy belém rúgjon. Csalódott vagyok, baszkikák. Megírtam ezen pompás fartúró cuccot, erre nagy kuss van. Há hol vagytok, tik orkok, trollok meg hülyék? Há ezt érdemlem?!!!!! Pfúj!!!!

Ortodox 2015.06.15. 22:19:12

Az erdélyiek nevében is írogat egy libsi?

Figyu zsidó! Hogy van az hogy 98%-ban Orbánra szavaztak a határon túliak? A többi meg a Jobbikra? Te melyik vagy?

A Román 2015.06.15. 22:32:56

@Ortodox: Kedves Ortodox, köszönöm a hozzászólást! Meséltem már, hogy mekkora király jattot adtam anyukádnak? Te is kaphatsz, ha jól dolgozol.

Nbl 2015.06.15. 23:20:09

Jellemtelen gecik ezek, már a ti kutyátok kölyke is megmondta.

A Román 2015.06.15. 23:29:00

@Nbl: izé.... őőőő...nemértem.... nustiú....

A Román 2015.06.16. 11:02:54

Tizenegy évvel ezelőtt ugyanezek az emberek döntöttek arról, hogy a határon túliak nem magyarok. Az, hogy egy kispolgár milyen oldalinak tartja magát, tulajdonképpen mindegy, hiszen nem az a lényege. Ezért nem lehet kimondani, hogy „a baloldal” szavazott a kettős állampolgárság ellen, és a baloldal hitte el az önzés rémisztő érveit. Nagyon sokan elhitték, és szívesen hitték el őket.

Még inkább elkeserítő, hogy a kispolgárság mániákus irtózata minden szembenézéstől a legfinomabb értelmiségiben is ott motoz, vészhelyzetekben pedig hisztérikusan sikoltozik. Most a magukat baloldalinak képzelő értelmiségiek többsége hálás helyzetben van: diktatúráról beszélhetnek, a szembenézést meg elkerülhetik. A 2004-es szavazáskor minden másképp volt, hiszen akkor egy „saját kormány” agitált a határon túliak ellen. Az a kormány valóban nem viselkedett ilyen autoriter módon, és maga a kezdeményezés egy demagóg butaságából indult. Akkor azonban a baloldali értelmiségiek zöme sem találta a xenofóbiát (kétmillió román és egyéb ilyenek) annyira szalonképtelennek. Számomra nem kell ennél jobb bizonyíték amellett, hogy ez a réteg sem gondolt mindent végig. Sőt, ez a réteg sem mindig különbözteti meg magát valami provinciális aljasságtól, és ez a réteg is szemet tud hunyni gazemberségek fölött, ha azt az „övéi” csinálják. Ezért aztán meglehetősen hiteltelen most, amikor látszólag joggal tiltakozik, hiszen valamilyen tanúbizonyság mégiscsak kell arról, hogy az ember végigment a damaszkuszi úton.

(A szerző az erdélyi Látó folyóirat szerkesztője)

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150616_A_felrenezes_gyakorlata

A Román 2015.06.16. 11:31:49

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a kormány semmire sem gondolt, amikor ezeket a plakátokat kirakatta, csak és kizárólag arra, hogy bebizonyítsa az ingadozó középszavazóknak, hogy ő is tud rasszista paraszt lenni, nem kell ezért elmenni a Jobbikig, tehát hogy a szavazókat visszaszerezze szélsőjobbról, és finoman üzenjen az összes kisebbségnek (és kormányon épp nem lévő többségnek) a miheztartásról: kuss legyen, vagy visszarakunk a hajóra (szekérre, Etelközre, rollerre). Ez annyira egyértelmű, elemezni is felesleges, azonban sikerült elérniük, hogy megint valamivel több ember gyűlöl megint valamivel több embert, a melegek, romák, zsidók, liberálisok, baloldaliak, brókerek, európaiak, amerikaiak után a bevándorlókat, akinek természetesen fogalmuk sincs arról, mi folyik itt, és csak szomorúan néznek, ha Béla, a mezőváros fő tahója leköpi őket. nepszava.us/para-kovacs-imre-ha-magyarorszagra-jossz/

rest of boys 2015.06.16. 14:58:04

Az remélem világos, hogy az a párhuzam, amit Funar és Orbán közé vontál, az a legjobb esetben is kerekesszékkel közlekedik, nemhogy sántít. Mint ahogy az is, amit a Csau rendszer magyarellenességéről és az Orbán rendszer úgymond idegengyűlöletéről írtál. Az erdélyi magyarok nem bevándorlók és nem más kontinens szülöttei, nem jönnek be ellenőrizetlen létszámban agresszíven és saját jogaikat asztaldöntögetően követelve a kontinensünkre. Hívatlanul, százezerszám. ha megnézed mindazt, ami ma Olaszországban és az olasz határokon kifele zajlik, nem hinném, hogy ugyanezt kívánnád Budapestnek, a magyaroknak, hacsak nem akarsz rosszat neki(k).
EZ ellen óv az Orbán kormány és nem a te szájízed szerint félremagyarázott ballib konteó-elméleted szerint diszkriminál. Sokszor az az érzésem, hogy csak irkálsz, hogy kitűnj, de a célodat egyre kevésbé éred el.

A Román 2015.06.16. 15:46:13

@rest of boys: Hámitmonnyak, Fiúkmaradéka, az Orbán óvjon meg téged, azt kapod jutalomképpen, amit más büntetésül. Ja, és remélem, hogy kapsz a kertedbe is egy 7852. sz., Trianon feliratú giccsparádét valami noname, tehetségtelen, de kifogástalan hun-sumér pedigréjű állami giccsőrtől.

Mivel láthatólag szövegértési nehézségeid vannak ("az Orbán kormány és nem a te szájízed szerint félremagyarázott ballib konteó-elméleted szerint diszkriminál. "), azért újra bepasztázom neked Parakovácsot, hátha ő jobban leér a szintedre:

"Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a kormány semmire sem gondolt, amikor ezeket a plakátokat kirakatta, csak és kizárólag arra, hogy bebizonyítsa az ingadozó középszavazóknak, hogy ő is tud rasszista paraszt lenni, nem kell ezért elmenni a Jobbikig, tehát hogy a szavazókat visszaszerezze szélsőjobbról"

"

A Román 2015.06.16. 15:51:25

A magyar nem soviniszta. A magyar csupán bizonytalan. A magyar csupán fél. A magyart beszaratták. Mert a beszart magyart könnyebb kifosztani nemzetvédelem leple alatt. (áftőr fejtő)

A Román 2015.06.16. 17:26:35

Éljen Orbán Viktor
És a kisüsti pálinka
Attól nő meg magasra
A magyarnak iqúja!!!

A Román 2015.06.18. 12:11:59

Ben • 12 órája
Ez az ország bármit elvisel csak azért, hogy valakiknek egy kicsit rosszabb legyen. A melegek ne házasodjanak, a szíriai gyerekek ne jöjjenek ide, a cigányoknak egyáltalán ne legyenek gyerekeik, a nők tanulják meg átugrani a vakkomondort, kuss legyen, még nekik is kuss legyen, ha így másoknak kicsit jobban lesz kuss. Ez az ország még mindig nem tudta megbocsátani a zsidóknak, hogy meg kellett őket öletnie, hogy hozzájuthasson a szobabútoraikhoz, aztán az Esterházy-féléknek, hogy nem viseltek világosbarna cipőt este hat után, az anyáknak, hogy ott merik szoptatni a gyerekeiket, ahol ők a hamburgerüket akarják zabálni, nem tudja megbocsátani a fekete ruhás nővérnek, hogy négy gerincsérv után, koszos százhúszezerért kimossa őket a szarból. Ez az ország ezerszer is a tehetségtelen újfasiszta bayerzsoltot választaná Alan Turing vagy Elton John helyett, mert szüksége van arra, hogy gonosz senkik üljenek a nyakára.

Mindenki boldog, az európaiak azért, mert méltóságot adnak az összes polgártársuknak, a magyarok azért mert bárkitől elvehetik a méltósága utolsó cseppjét. Mindenki megkapja azt, amit érdemel.

hvg.hu/vilag/20150617_hatar_jerikomodszer_a_vilag_keritesei

A Román 2015.06.20. 13:49:39

Beérnek a gyűlölet magvai, sőt veled is akármikor megtörténhet: "Ja, a rendőrök az (amúgy a rovására írt lopásban ártatlan, de ez tökmindegy) áldozatról azt hitték, hogy "román bevándorló".
Nyilván ez is enyhítő körülmény volt. "

Jelentősen enyhítette az Izsákon egy megbilincselt őrizetest módszeresen agyonverő rendőrök büntetését a Szegedi Ítélőtábla.
A bíró - bizonyos dr. Hegedűs István, álljon itt a neve - enyhítő körülményként tudta be, hogy az izsáki rendőrök rendszeresen verték az őrizeteseket, és addig még senki sem halt meg közülük, tehát "joggal vélték", hogy a három órán keresztül kínzott, lényegében péppé vert áldozat sem fog. Annak meg volt képe meghalni. A bíró kifejtette: a rendőrök hozzászoktak, hogy az általuk vert emberek kussolnak, az áldozat azonban visszaszólt, amikor az anyját szidták, kínzói pedig "feldühödhettek ezen, ezért a szokásosnál (sic!) hosszabb időn át, és nagyobb erővel ütötték Bara Józsefet."
Mindezt az enyhítő körülmény figyelembe véve a bíró igen enyhe büntetést szabott ki, és hangsúlyozta, hogy "a rendőröket is megilleti a tisztességes eljáráshoz való jog." Az elsőrendű vádlott "jó magaviselet" esetén hat év múlva szabadlábon lehet.
Nem, ez nem Joseph Heller. Nem Franz Kafka. Nem Ladislav Fuks. Nem fikció. Itt, most, bizonyos dr. Hegedűs írja a rémálomszerű, arcpirító, abszurd valóságot.
Ja, a rendőrök az (amúgy a rovására írt lopásban ártatlan, de ez tökmindegy) áldozatról azt hitték, hogy "román bevándorló".
Nyilván ez is enyhítő körülmény volt.
Dr. Hegedűs István. Leírom még egyszer. Hogy el ne felejtsük.

Konok Péter
www.facebook.com/peter.konok/posts/926814527374656

kelyka 2015.06.24. 08:16:43

Ez aztán színvonalas írás, a cikkíró számára a határon túl rekedt magyar csak erdélyi lehet. Ezen a ponton túl nem is érdemes foglalkozni az írásával.

A Román 2015.06.24. 08:34:03

@kelyka: Kedves Kelyka, te fiú vagy lány vagy?

Aszketa 2015.06.25. 13:44:00

Erdélyben született, Magyarországon élő és felnövő magyarként vegyes érzelmek kavarognak bennem a fenti írással kapcsolatban. Miközben süt belőle, hogy a kedves szerző Orbánfóbiás, nem kínál semmiféle alternatívát a bevándorlás súlyos kérdésére. Konkrét köpködés és kritizálás helyett inkább leírom, hogy mit gondolok a témáról.

- Magyarországra érkezve az anyaországon kívül rekedt honfitársak HAZA jönnek, a sajátjaik közé.
- Külföldre menve (általában az EU-n belül) viszik magukkal a tudást, tapasztalatot, hogy rendes munkát végezve gyarapítsák azt a másik országot, majd jobb esetben hazatérve itthon teremtsék meg az egzisztenciájukat az ott keresett pénzből, ahogy én is tettem (évekig Írországban dolgoztam és éltem). Nem hoztam szégyent a hazámra, végig a pozitív PR-t követtem, ha szóba jött a hazám.
- Az afrikai, közel-keleti bevándorlók zöme aluliskolázott, tapasztalatlan, egyszerű megélhetési bevándorló, akik nem akarnak, vagy nem tudnak dolgozni, mert nem értenek semmihez, tehát élősködni fognak az EU-ban. Tisztelet annak az 5% körüli kivételnek. Őket én sem szívesen engedném be, bármennyire is sajnálom őket, hiszen az én adómból kell őket etetni, ergo kevesebb jut a saját gyerekeimre.
- Még az is oké lenne, hogy engedjük be őket aztán had menjenek tovább nyugatra, csakhogy ott sem hülyék, toloncolják szépen vissza őket hozzánk (mivel nekik sem kellenek nyilván), mondván, hogy nálunk jöttek be az EU-ba, itt regisztrálták őket, akkor szopjunk velük mi. Nem hiszem, hogy az, hogy Orbán erre azt mondta, hogy ácsi, ne minket szopassatok, az olyan galád dolog volt. Persze nyugaton erre megy a hergelés, hogy Orbán idegengyűlölő, stb. Hát vazze, akkor fogadják be őket nyugaton, ne toloncolják vissza őket ide nekünk.
- A plakátkampány gáz. Én szeretem megismerni mások kultúráját, messziről jött embereket, stb, azokat, akik vendégként hozzánk jönnek, azokat tárt karokkal fogadjuk és teszünk róla, hogy jól érezzék magukat. Ez a plakátmizéria nem nekik szól, de az ellenzék összemossa a kettőt és általánosít belőle. Tehát a célt nem érte el vele a kormány, ezt tényleg nem így kellett volna. Ettől függetlenül, ki nem ért egyet azzal, hogy aki hozzánk jön, az lehetőleg tartsa tiszteletben a törvényeinket és a kultúránkat? Én is ezt tettem, amikor külföldön dolgozva én magam voltam a bevándorló.

A Román 2015.06.26. 00:06:25

@Aszketa: Kedves Aszkéta, köszönöm hozzászólását, végre nem zsidózásban merül ki valaki...

1. "süt belőle, hogy a kedves szerző Orbánfóbiás,"
igen, a kedves Aszkéta Úr jól látja, hogy Orbánfóbiás vagyok. Meg Hitlerfóbiás. Meg Sztálinfóbiás. Magyarán: rühellem a tolvaj gazembereket, ezt van, bocsánat.

2. "nem kínál semmiféle alternatívát a bevándorlás súlyos kérdésére."
A kérdés valóban súlyos, a kivándorlást nem is említve.

3. "- Külföldre menve (általában az EU-n belül) viszik magukkal a tudást, tapasztalatot, hogy rendes munkát végezve gyarapítsák azt a másik országot, majd jobb esetben hazatérve itthon teremtsék meg az egzisztenciájukat az ott keresett pénzből, ahogy én is tettem (évekig Írországban dolgoztam és éltem). Nem hoztam szégyent a hazámra, végig a pozitív PR-t követtem, ha szóba jött a hazám."

Nos, Írországban én is lehúztam röpke egy évet, de messziről kikerültem magyar hazánkfiait a Tescoban, mert annyira cikinek találtam többségüket. Viszont öszintén örvendezek, hogy kend nem húzott szégyent erre a nagyszerű Magyarországra.

- "Az afrikai, közel-keleti bevándorlók zöme aluliskolázott, tapasztalatlan, egyszerű megélhetési bevándorló, akik nem akarnak, vagy nem tudnak dolgozni, mert nem értenek semmihez, tehát élősködni fognak az EU-ban. Tisztelet annak az 5% körüli kivételnek. Őket én sem szívesen engedném be, bármennyire is sajnálom őket, hiszen az én adómból kell őket etetni, ergo kevesebb jut a saját gyerekeimre."

Én bevándorlók között dolgozom, tehát nemigen értem a kend előítéleteit. Kend egy kibombázott étteremtulajdonost miért nevez aluliskolázottnak? Vagy egy szír kőművest? Miből gondolja, hogy nem akarnak dolgozni? Mellesleg Ön Írországban milyen nagyszerű tudással érkezett, ami egy szír vagy iraki melósnál több? Egyből IT? Banking vagy computer programming?
Ha már kultúra: én dolgoztam debreceni magyarokkal színpadépítőként Németországban, de a társaságunk egy része még vécékeféről sem hallott, a szállásunkat takarító horvát néni legnagyobb felháborodására.

"- Még az is oké lenne, hogy engedjük be őket aztán had menjenek tovább nyugatra, csakhogy ott sem hülyék, toloncolják szépen vissza őket hozzánk (mivel nekik sem kellenek nyilván), mondván, hogy nálunk jöttek be az EU-ba, itt regisztrálták őket, akkor szopjunk velük mi. Nem hiszem, hogy az, hogy Orbán erre azt mondta, hogy ácsi, ne minket szopassatok, az olyan galád dolog volt. Persze nyugaton erre megy a hergelés, hogy Orbán idegengyűlölő, stb. Hát vazze, akkor fogadják be őket nyugaton, ne toloncolják vissza őket ide nekünk."

Miért, amúgy hány külföldit toloncolt vissza a Hanyatló Nyugat? (persze, Orbán fellendülő azerbajdzsáni barátai egyet sem, azokba az illiberál demókba senki sem igyekszik).

A Román 2015.06.26. 00:18:57

@Aszketa: mellesleg hallott kend arról, hogy az európai bevándorlók hogyan viselkedtek szerteszét a világban? Ameroka, Afrika? Hozzászólás, valami? És arról valamit, hogy mennyi magyar koldus vándorolt Amerikába/Nyugatra az elmúlt évszázadban? Mostanság? Persze, volt köztük néhány atomtúdos is, de ők nem számítanak rendesmagyarembernek, ők nem jószántukból mentek egy csizmatalp lenyomatával a seggükön...

"- A plakátkampány gáz. Én szeretem megismerni mások kultúráját, messziről jött embereket, stb, azokat, akik vendégként hozzánk jönnek, azokat tárt karokkal fogadjuk és teszünk róla, hogy jól érezzék magukat. Ez a plakátmizéria nem nekik szól, de az ellenzék összemossa a kettőt és általánosít belőle. Tehát a célt nem érte el vele a kormány, ezt tényleg nem így kellett volna. Ettől függetlenül, ki nem ért egyet azzal, hogy aki hozzánk jön, az lehetőleg tartsa tiszteletben a törvényeinket és a kultúránkat? Én is ezt tettem, amikor külföldön dolgozva én magam voltam a bevándorló."

Talán kend nem tudja elolvasni az apróbb betűket: Nemzeti konzultáció a BEVÁNDORLÁSRÓL ÉS TERRORIZMUSRÓL. Na, ha legközelebb kend Írországba megy, hát akkor ilyen plakátok fogadják kendet. Valamit valamiért.
Címkék: politika bevándorlás rasszizmus uszítás hecckampány székelyek plakátháború erdélyi magyarok külhoni magyarok Fidesz Orbán Viktor Erdély Habony Árpád bevándorló magyarok bevándorló erdélyiek határainkon túli magyarok bevándorlók elleni kampány Finkelstein bevándorlók elleni plakátok
süti beállítások módosítása