Hirdetés

EXTRA MUROS

Politikai, filozófiai, kulturális abszurdizmus

Facebook

Friss topikok

Covid-Cyberpunk (humoreszk)

2021.01.25. 18:57 | Mologyec bin Kuzar | 4 komment

788845.jpg

Kemény és tragikomikus február, vagy inkább március elé nézünk.

A kocsmárosok kezdenek besokallni. Jön a jó idő, egyre tovább van világos, és az emberek mennének ki a szabadba. Az hülyeség, hogy elvitelre lehet piát kiadni, mert szembemegy a vendéglátóipar lényegével. Mi a túrónak vegyek négyszeres-ötszörös áron sört, kávét, Traubit, ha ugyanazt negyed-ötödannyiért megvehetem a boltban? Ha viszont az elvitelrét úgy értelmezem, ahogy nemrég a Madách téren tették, akkor az már-már felér egy tiltások elleni spontán tömegdemonstrációval.

Aztán itt van a vakcinamizéria. Gulyás Gergely főkommunikátor volt szíves bejelenteni, hogy akit beoltottak, az mehet szabadon ki este nyolc után az üres városba. Nos, ha megteremtjük a keresletet, azt ugyebár szorosan követi a kínálat kialakulása. Ha egyre többen közlekednek szabadon, akkor nekik logikusan majd szabad kocsmába, moziba, színházba, könyvtárba, uszodába, múzeumba, erdőbe, horgásztóra, remete Szent Antal látomásteli barlangjába és a földi pokol összes egyéb bugyrába kijárni. És ezt nyilván az oltatlanságra kárhozottak majd megtört szívvel nyugtázzák homályos zugaik ablakán kilesve. Ők erről csak álmodozhatnak, hiszen több százezres bírságot kockáztatnak, amennyiben fennakadnak egy razzián, és oltási bizonyítvány hiányában nyilván a csapos is elkergeti őket. Márpedig ezzel a napi 3 uszkve 5 ezer oltási sebességgel jó darabig kettévágjuk szabadságjogok gyakorlása mentén a társadalmat. Arra nem is térnék ki, hogy ha a szérumok kevesebb ideig adnak védelmet, amíg az átoltást végrehajtják: az utolsó ember után lehet elölről kezdeni az egészet. Perpetuum mobile megy körbe a fecskendőtű újra és újra, akár egy menő heroinbarlangban.

Az külön érdekesség lesz, ha csak a hazai oltottságot ismerik el derék hatóságaink, ahogy azt a tesztelési hajcihőnél megtették vala. A külföldön lébecoló hazánk üldözöttjei majd kénytelenek lesznek a szuper faszántos Pfizer-vakcinával a testükben bevállalni egy jó kis hazai kínai inaktivált vírusos szérumot. Egyébként ez remek viviszekciós labor lesz. Remélem lehet fogadni majd arra a Tippmixen, hogy melyik vakcina az erősebb. Egyébként az is érdekes lesz, ha kiderül, hogy az egyik fajta oltással rendelkező még simán továbbad fertőzést (vannak erre utaló jelek), míg a másik nem. Így szép lassan felépítünk magunknak egy virológiai társadalmi hierarchiát.

Korábban arról volt szó, hogy a polgár szabadon dönthet arról, mit fecskendeznek belé. Az egymásnak ellentmondó hírek alapján ez a vakremény is elúszni látszik. Majd akkor a magánegészségügy nem kis pénzért esetleg oltogatja a liberális középosztályt a nyugati vakcinával, míg a csóró proletariátus "occsóért" kapja a keleti szérumot. Milyen szép is ez. Végre praxis szintjén nyer értelmet az illiberalizmus.

Magyarország egy rohadtul tökéletes cyberpunk Hollywood.

A bejegyzés trackback címe:

https://extramuros.blog.hu/api/trackback/id/tr9716403118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fülig José 2021.01.25. 20:58:16

magyarország egy bűzlő pöcegödör melynek a tetején a legnagyobb darab sz.r úszik.

HaD 2021.01.26. 12:37:53

hát igen erre ment ki a "játék"...ez már a célegyenes:):)

konrada 2021.01.26. 13:33:33

Sőt!
Ha a nagymamának kereke lett volna, akkor ő lett volna a villamos!
Címkék: cyberpunk abszurd vakcina járvány pandémia kijárási tilalom Gulyás Gergely illiberalizmus koronavírus Covid-19 oltakozás oltási igazolvány
süti beállítások módosítása