Hirdetés

EXTRA MUROS

Politikai, filozófiai, kulturális abszurdizmus

Facebook

Friss topikok

A készülő Lex Facebook elé

2021.01.27. 22:31 | Mologyec bin Kuzar | 42 komment

mark-zuckerberg-facebook-torveny-magyarorszag-1200x799.jpg(Kép: Contextus)

Varga Judit hamarosan benyújtja a parlamentben az ún. social media megregulázására szolgáló törvényjavaslatát. Örülhetnek azok, akik Trump kitiltása miatt hullattak krokodilkönnyeket. Lám, most majd jól megkapja a gonosz Facebook a magáét.

A birodalomnak visszavágnak. �

Azért annyira nem kell elsietni a helyzetértékelést, hogy a kis, jelentéktelen magyar igazságügyminiszter gyenge Dávidként készül Lex Facebook-kavicsával leparittyázni az óriási Zuckerberg-Góliátot. Nyilvánvalóan első körben nem a nagy techcégek magyar piaci pozíciói kerülnek veszélybe, de az sem várható, hogy hidegen hagyja őket, amikor egy hírhedten renitens, Putyin- és Kína-barát (egyelőre még) EU-tagállam alkuajánlatot tesz le elibük.
Nem Zuckerberg, hanem mi, mezei felhasználók leszünk az alku tárgyai. Könnyen lehet, hogy amit az egészből látunk - a most készülő salátatörvény - csak felszínes zsarolási potenciál lesz a háttérben folyó különalkuhoz, és nem is mindenben egyezik meg a színfalak mögött átadott ajánlattal.

Érünk mi annyit a Facebooknak, hogy harcoljon a jogainkért? Ez itt a kérdés.

A nemzeti kormányok egyre több beleszólást szeretnének nyerni a politikai marketinghez kapcsolódó moderáció gyakorlásába. Ez lehet "kisebb" mértékű, amikor csak egyedileg, külön megkeresésre néhány nekik érzékeny témában szolgálják ki őket, de odáig is fajulhat, hogy az adott országhoz köthető politikai tartalmak feletti rendszeres beavatkozásra és megfigyelésre kérnek jogosultságot. És ráadásul mindez remek előkészítése a techcégek készülő feldarabolási terveinek.

Változóban a nemzetközi politikai légkör a Facebook körül. Merkel, és egy sor más vezető is megszólalt Trump kitiltása után. A magyar kormány szinergiákat fog keresni a techcégek elleni fellépéséhez, és egyébként az eddigi - korábban szintén elsőre lehetetlennek látszó - kampányaik mintázata is úgy nézett ki, hogy Orbán volt a faltörő kos, aki talált maga mögé felsorakozó reprezentatív érdekhálózatokat. Tulajdonképpen erről szól egész eddigi pályafutása a korai Fidesztől kezdve. Abban a felállásban is ő volt a falaknak feszülő bevállalós frontember, amíg a Molnár Péterek és Fodor Gáborok, meg hasonló elvontabb pártértelmiségiek a háttérben finomkodtak. Ebben az egyben totál konzekvens taktikát követ, csak időközben az egykori pajtásokat is sikerült bikaként felöklelnie. (O1G! - vakkantja bele a magányos űrbe egy másik régi kebelbarát.)

Nem kell hozzá különösebben elvetemült fantáziálás ahhoz, hogy az ellenzéki felvetéseket a techcégek melletti lobbista érvként fogja kezelni a kormányoldal. Ebbe a zsákba akkor is belefuttatják őket, ha maguktól nem szeretnének belefutni. Ha pedig ők is együtt bégetve nyomatják tovább a cenzúravádat, annál könnyebb lesz azt a nemzeti érdekek vs. idegen techcégek tematika köré szervezni. Lényegében a saját hozzájárulásukkal fogják gleichschaltolni az online közösségi médiaterüket.

Az időzítés a lehető legtökéletesebb: sehol nem vagyunk a járványhelyzet miatt bevezetett rendkívüli állapot felfüggesztésétől, viszont bőven elegendő idő van a jövő évi választásokig. És mint tudjuk, a választási manipuláció a lehető legtöbb eszköz bevetésével történik, a kampányfinanszírozástól (ehhez most ürítik ki az ellenzéki önkormányzati Hinterland kasszáit) és megjelenési esélyegyenlőtlenségektől kezdve, a krumpliosztáson át az ellenfelek elleni lejáratómédiáig és feketemarketingekig, meg a hirtelen leálló adatszolgáltatásig és kozmetikázott jegyzőkönyvekig. Ugyanakkor a 2019-as önkori választás teszt-tanulsága az volt, hogy a techcégek felületeit is érdemes bevonni, mert azokon az ellenzéki feketemarketing (a Puch-közeli EzaLényeg-hálózat) akkor eredményes volt.

Mert a valódi tét nem a Facebook megzabolázása, hanem a 2022-es kampány online térben zajló kontrollja.

A bejegyzés trackback címe:

https://extramuros.blog.hu/api/trackback/id/tr8316406268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.28. 09:48:34

Részben belülről is ismerem ezt a kérdést. Piaci kérdés. Ha erőt mutatunk, a FB lefekszik.

nemecsekerno_007 2021.01.28. 18:14:08

A valódi tét a facebook és az összes többi tech-óriás megzabolázása.

Ezek már nem magáncégek, mivel nagyobb a befolyásolási potenciáljuk mint az államnak és a választóknak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.28. 18:22:22

@matyas.kiraly:

Nem vagy képes vitázni. helyette trágárkodsz és topikrombolsz, ne lepődj meg, hogy kitiltanak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.28. 18:37:30

@matyas.kiraly:

Pont az a lényeg, hogy nem tehet meg egy magáncég bármit. Én se tilthatom ki a boltomból a cigányokat, pedig magántulajdonom a bolt.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.01.28. 18:58:23

@nemecsekerno_007: "Ezek már nem magáncégek, mivel nagyobb a befolyásolási potenciáljuk mint az államnak és a választóknak."

Ez nem a Godzilla. Itt nem a méret a lényeg. Ha a Tau Ceti csillagrendszerig érne a befolyási övezete akkor is magáncég lenne, magáncég maradna. Profittermelő gazdasági vállalkozás. És nagy. Nagyon nagy. Azért, mert pénzügyileg sikeres üzleti modell, és a kapitalizmus, a piacgazdaság szabályai szerint nőhet ekkorára is, és megbüntetése is csak ezen szabályokon belül lehetséges. (adózás, a versenytársakkal szembeni tisztességtelen piaci eljárás stb.)
Pont.

moloy 2021.01.28. 20:01:08

Mologyec bin Kuzar:
Olvass bele a kommentekbe és sírni fogsz!

élveteg 2021.01.28. 20:01:21

"Érünk mi annyit a Facebooknak, hogy harcoljon a jogainkért? Ez itt a kérdés."

Szerintem meg az a kérdés számít-e a facebooknak az itteni profit Mert ha esetleg nem akkor parabólaívbe szarik egy nagyot a ti jogaitokra ( egyébként is )

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2021.01.28. 20:36:16

Ha valakit érdekel szívesen megosztom a facebook letiltásaim történetét. Szinte minden magyarországi választás előtt le vagyok tiltva , nehogy már valaki jobboldali konzervatív kommenteket írjon a buzi baloldali liberális facebookon. Magyar anyanyelvű hazaáruló cenzorokat használnak a köcsögök. Beavatkoznak a belpolitikánkba és megpróbálnak minden velük ellentétes hangot elfojtani. A lex faszbook az egyik legfontosabb törvény lesz egész európában.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2021.01.28. 20:39:32

@matyas.kiraly: ha szolgáltatást nyújtasz itt, ebben az országban, és használod ennek az országnak a hálózatait, és bevételt generálsz akkor meg kell felelned az adózási szabályoknak, a vásárlók és felhasználók érdekeit védő szabályoknak etc etc. A facebook és a többi hasonló cég simán kipicsázható innen ha nem hajlandók szabályok szerint játszani. Ki is kellene rugdalni őket innen. Facebook többet árt mint használ, minden generációnál.

morph on deer 2021.01.28. 23:06:58

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:
“ A lex faszbook az egyik legfontosabb törvény lesz egész európában.”

Az orbánhitű, fideszes faxxopóknak tényleg.

Mert mégis milyen lenne az, ha netán a normális, saját fejükkel is gondolkodók is tájékozódhatnának a fideszes agymosodán túl is, nem?

Igen: kész borzalom!
A fidesznek, meg orbánnak, ja!

Mert például bárki megtudhatná, hogy hogyan fosztja ki, forgatja ki az utolsó fillérjéből is a felcsúti ganajtúró, - polgári neve orbán, - és bűntársai az egész országot, és személy szerint őt magát is!

Ez megengedhetetlen, elvtársak, egyetértek!

Mert még elképzelni is vadregényes, hogy mi kerekedne abból, ha legalább pár tucat magyarról mégis kiderülne, hogy normális, és kész tájékoztatni a fideszes cselédnépnél magasabb törzsfejlődési szintre jutott igazi magyarokat, hogy ez a szégyentelen hazaáruló csürhe mi módon verte át őket, de nagyon..!

Gondolj bele: elviselhetetlen lenne!
Az orbánista csőcselék számára, mert szembe kéne nézniük azzal, hogy bizony őket is kőkeményen átbaßta szeretett vezérük, orbán!

Ez nem lehet könnyű, és őszinte részvétem a cognitive disorder feloldásán szenvedőknek!

Komolyan!
Én nektek drukkolok, hogy végre sikerüljön kilépni a retrográd orbáni narancs-ködből, és visszatérni a XXI. századba!
Seriously, i mean it!

Nzoltan 2021.01.29. 06:11:41

@morph on deer: Te el is hiszed amit írsz?
Az emberek többségében még most vírushelyzet alatt is jobban élnek, mint a baloldal alatt bármikor.
Jelenleg ott tartunk, hogy a baloldalnak nevezett politikai szarkupac azon fiatalok szavazataira ácsingózik, akiknek még nincsenek élettapasztalatai. Mert a harmincasoknál már átbillen a mérleg.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.29. 06:12:31

@morph on deer:

Ez van, a liberális netes diktatúra ellen az egész vilégon növekszik az ellenállás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.29. 06:18:15

@zord íjász:

A szabályokay a nép hozzá. A népet pedig nem izgatják a szabad piac láthatatlan kezének mnedves álmai, hanem ha kell, odamegy, majd nagyot csap arra a kis kezecskére, pont.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.01.29. 06:29:44

@MAXVAL birсaman közíró: Egy bizonyos szint felett nem megyünk egy bizonyos szint alá. (E. P)

Amit ide írtál, az minden létező és elképzelhető szint alatt van, és ezért itt be is fejeztük ezt, Iván.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.29. 06:32:28

@zord íjász:

Miért fogadnánk el az elnyomóink értékrendjét és szabályait?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.01.29. 08:39:37

A közösségi oldalak véleménymonopóliumát ugyanúgy meg kell törni, mint annak idején a Standard oil monopóliumát.

Nil novi sub sole..

Sir Galahad 2021.01.29. 09:04:37

Na, még egy szétgendermatyizott fórum. Pedig a téma amúgy érdekes volna, tényleg nonszensz, hogy egy magáncèg kénye-kedve alakítsa egy ország virtuális közösségi életét, de úgy látszik, erről se lehet vitázni, amíg ez a baromarcú langyos elmebeteg él. Ez van.

nemecsekerno_007 2021.01.29. 09:08:50

@zord íjász: Ezekre gondoltam én is, de az ausztrálok, lengyelek már elkezdték.
Egy magáncégnek is észre kell venni, hogy mikor nyúlik bele a privát szférába, ekkor rá kell csapni a kezére, különben ő fog kezekre csapkodni később.
Kreatív jogászkodás kell ha túlhatalom kerül a tech cégekhez.

nemecsekerno_007 2021.01.29. 09:12:01

@matyas.kiraly: Az olyanok miatt van 11 éve hatalmon Orbán mint te. És az ilyenek miatt nincs normális ellenzékünk csak ez a DK-s színes moslék. Orbán gratulált már neked?!? Szerintem megérdemelnél egy tiszti keresztet.

Reding Roli 2021.01.29. 09:43:42

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: " A közösségi oldalak véleménymonopóliumát ugyanúgy meg kell törni, mint annak idején a Standard oil monopóliumát"
Csináljátok magatoknak egy saját közössègi mèdiát, magyar központtal , azt tudjátok szabályozni , csakhogy nagy valószínűsèg szerint nem fog èrdekelni senkit ...Semmilyen monopóliumról nincs szó most sem, az emberek önkènt választják ès teszik vezető helyzetűvè a közössègi platformokat, amelyeknek vannak saját felhasználása feltèteli , szabályzatuk - nagyon helyesen ...A szólásszabadságnak vannak határai , sok esetben nem èles kontúrokkal , de lètezik ..Pl nem lehet kollektív módon egy közössèget elítèlni etnikai-, vallási -, identitás alapon , vagy nem lehet nyílt erőszakra sem buzdítani. A kormányok dezinformációs gèpezetènek kellene a szociális mèdiától távol maradni, mert a konfliktusok abból adódnak , hogy a hatalmukat fèltő autoriter rezsimek nem tudják ott a saját akaratukat èrvènyesíteni , alternatív valóság- univerzumot èpíteni ...
A szociális mèdia információszűrő gèpezete sem hibátlan, de többè- kevèsbè jól működik, mèg mindig jobban ,mintha az elnyomó kormányok határoznak meg , hogy milyen tartalmak futhatnak ...
Ez persze nagy dilemma manapság bizonyos nem szabad rezsimeknek , mert nem tudják èrvènyesíteni a saját akaratukat : nem tudják a valóságot erősen hajlítani, így kèt lehetősègük van : el kell fogadniuk hogy egy nemzetközi közössègi platformon ugyanolyan felhasználók mint a többi ember , ( nincsenek plusz jogok ) vagy tiltják ,korlátozzák a polgárok hozzáfèrèsèt...

kvadrillio 2021.01.29. 09:51:44

NO, EZ AZ IGAZI HOLOKAUPSZT, MEGA SZÁÁÁJERÉÉÉÉÉ !!! :o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) PEDOFILOK, DROGOZÓK, ORGIÁZÓÓÓÓK...., KAMÉLEONOK......MINDIG IS ILYENEK VOLTAK ! ŐK A """KIVÁLASZTOTTAK""", SE IQ-JUK, SE TEHETSÉGÜK, CSAK A SZEX...:o)))))))))))))))) ÉS MINDOG ELVESZIK MÁSOKTÓL A LEHETŐSÉGET !

Durva vádak: nőkkel, köztük 18 év alatti lánnyal keveredett botrányos kapcsolatba két rabbi
ma 03:40
szexbotrány
Zsidó Hitközségek Szövetsége
Blikk extra
rabbi
Az egyik eset egy észak-magyarországi zsidó közösséget érinthet, azon belül is egy miskolci rabbi lehet az ügy főszereplője, aki azóta kilépett a rabbitestületből/ Fotó: MTI - Vajda János

Az egyik eset egy észak-magyarországi zsidó közösséget érinthet, azon belül is egy miskolci rabbi lehet az ügy főszereplője, aki azóta kilépett a rabbitestületből/ Fotó: MTI - Vajda János
Blikk-információ
Blikk-információ

Budapest — „Be kell vallanom, hogy csak most leszek 18.” „Szűz vagy?” „Dehogy!” „Az nem baj.” „Akkor is mehetek?” „Igen, ha nem jelentenek fel kiskorú megrontásáért.” „Szeretnél megrontani?” „Nagyon. Egész délelőtt.”

(A legfrissebb hírek itt)

A fenti párbeszéd nem egy pikáns regény részlete: az Ynet izraeli hírportál tett közzé egy internetes beszélgetést, amely szerint egy magyar rabbi így próbált elcsábítani egy lányt azt követően is, hogy a nő egyértelművé tette számára: még nem múlt el 18 éves. A lap egy felvételt is közzétett, amelyet a rabbi a lánynak küldött magáról: ezen vélhetően az egyházi ember meztelen felsőteste látható.

A botrányt egy nemrégiben a hálóra került honlap robbantotta ki, amely elkezdte kiteregetni egyes, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) kötelékébe tartozó rabbik szennyesét. A lap két vallási vezető viselt dolgáról is írt részletesen. Egyikük, egy észak-magyarországi város rabbija a vádak szerint valódi nagytermészetű férfi lehetett, mivel állítólag több olyan nővel is intim kapcsolatot ápolt, akik a zsidó vallást kívánták felvenni. Az áttéréshez szükséges megszokott elvárások mellé a testi örömszerzés is felkerült, amit a nők – felismerve, hogy a betérésük csak így lehet sikeres – meg is tettek a vallási vezetővel.
Az egyik közösséget vezető rabbival kapcsolatban több vádat is megfogalmazott egy külföldi lap, sőt, levelezéseinek egy részét is nyilvánosságra hozták/ Fotó: MTI - Kelemen Zoltán

Az egyik közösséget vezető rabbival kapcsolatban több vádat is megfogalmazott egy külföldi lap, sőt, levelezéseinek egy részét is nyilvánosságra hozták/ Fotó: MTI - Kelemen Zoltán

Olaj volt a tűzre, hogy ezzel kapcsolatban nyilvánosságra került a rabbi és az egyik áttért asszony férje közti levelezés, amelyben a vezető elismerte, hogy viszonyt folytatott a nővel, amiért elnézést kér annak férjétől.

Ennél nagyobb bűn is nyomhatja azonban egy, a közösség betérési részlegét vezető egyházi ember lelkét. Egy másik levelezés szerint ugyanis ez a rabbi a fent már idézett beszélgetésben hosszan győzködött egy fiatalkorút arról, hogy létesítsen vele szexuális kapcsolatot a kora ellenére.

A napvilágot látott részletek annak a belháborúnak nyomán kerülhettek felszínre, amely a Mazsihiszben dúl a szervezet vezetése és egy belső kisebbség között.

A Mazsihisz rabbitestületének elnöke is megszólalt az ügyben:

– Fájdalmas folyamat indult meg a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségében (Mazsihisz), de ennek a végére kell járnunk – nyilatkozta Róna Tamás, aki vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte. Mint mondta, az igazság kiderítése és nyilvánosságra hozatala a magyarországi zsidóság hosszú távú érdeke.

Megtudtuk, hogy a rendőrségnél jelenleg nincs eljárás a rabbi ellen.

Az egyik ügyben érintett rabbi a közösségi oldalán azt írta, egy olyan belső harc dúl a szervezeten belül, aminek csak vesztesei lehetnek. A rabbi állítja, csak tönkre akarják tenni őt és a családját, amelynek érdekében semmi nem drága, akár manipulált felvételek sem. Sorait azzal zárta, hogy kilép a rabbitestületből.

Megtépázott hírnév

A Mazsihisz és a Rabbitestület közötti harcból, ami alaposan megtépázza egyébként a nagy múltú testület hírnevét, egyre többen kívánnak már kimaradni. A cikkünkben említett rabbin kívül nem sokkal ezelőtt egy másik közösség vezetője is bejelentette, hogy lemond.

kvadrillio 2021.01.29. 09:56:11

@kvadrillio: ésakkor Heisler a mazsihisztti vezetőjhe asszongyahhh... hogy hálásak orbánnak, mert elismerte a MÁSODGENERÁCIÓS ZSHIDÓK TRAUMÁJÁT !!!!!! MIJJJJEN TRAUMÁJÁT ? AMIT AZ ANYJUK-APJUK ÉLT ÁT ????? HOGY A MÁSODGENERÁCIÓ IS KAPHASSON KÁRPÓTLÁST ??? MINDENT KIHARÁCSOLNAK MAGUKNAK !!!

ANNYIRA TRAUMÁSAK, HOGY DROGOZNAK, KURVÁLKODNAK, ORGIÁZNAK, CSALNAK, HARÁCSOLNAK ÉS KURHVAJÓÓÓL ÉLNEK A MAGYAROK PÉNZÉBŐL !

MENNNYENEK HAZA A SAJÁT ORSZÁGUKBA ÉS HAGYJANAK ÉLETTERET A MAGYAR FIATALOKNAK !!!

Nanemaaaar 2021.01.29. 10:14:49

@matyas.kiraly: Úristen mekkora egy barom vagy ember. Vegyél már vissza ebből a fröcsögő hazudozásból! Több kommented konkrétan BTK-ban ütközik!

kvadrillio 2021.01.29. 10:19:53

mera SZÓÓÓÓL,ÁÉÉÁÁÁÁS...SZABACCSÁG...MINDENKIÉ ! NEMCSAK AZÉÉÉÉÉ, AKIT EZA CUKKERPERGETŐ (SZOPPTVEREIVEL !) KIVÁLASZT !!!!!

SZÓLÁSSZABADSÁGOT ...MINDENKINEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ez is egy vélemény 2021.01.29. 11:05:04

A poszter egy barom.

A facebook nyíltan cenzúráz jobboldali politikai újságokat, hozzászólásokat gyakoralt szinten.

Az hogy ennek ő örül, az csak az ÁVH-s kiskedvenc elkúrói iránti hűségéről tesz tanubizonyságot.

De nehogymár elhitesse bárkivel is a cenzúrának örülő balfasz írástudó, hogy a cenzúra büntetése bárkinek gondot okoz !

ez is egy vélemény 2021.01.29. 11:08:28

"Mert a valódi tét nem a Facebook megzabolázása, hanem a 2022-es kampány online térben zajló kontrollja."

Egyébként ebben igaza van a jobboldaliak cenzúrázésa felett örömködő ÁVH-s bloggernek.

Csak kis módosításssal. A tét és a cél a jobboldali cenzúra és kontrol fenntartása. Az a meglepő hogy a XXI. században ez már elvárás és hogy éppen a liberalizmus nevében.

Hányinger.

ez is egy vélemény 2021.01.29. 11:09:40

Hát ennek lőttek.

Brendel Matyi ezt a topikot is összehányja a Gyurcsnyista baromságaival !

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2021.01.29. 12:22:37

matyi baszta topik...

________
jó, hogy a jsz szövegének ismerete nelkul a blogger tud mindent.

Weißkopf 2021.01.29. 12:51:40

Annyiban igaza van valamelyik előző kommentelőnek, hogy a fb (is) magánszervezet, saját szabályaival. Ha nem tetszik Orbánnak, Varga Juditnak, lehet gründolni saját hasonló közösségi oldalt, nosza. Ott majd kitombolhatják magukat a nemzeti konzervatív fidesznyikek és egyéb illibernyákok.

citrix 2021.01.29. 13:32:01

Varga Judit megvédi a pékeket, akiket állítólag a gonosz közösségi média ki akar tiltani ha nem megfelelő kiflit/zsömlét/kenyeret sütnek. Az igazságügyminiszter ezt nyilván nem engedheti. Megvédi őket ahogy megvédte pártunk és kormányunk a magánnyugdíj pénztári tagokat is, elkommunizálva 3000 milliárdot. Cseébe beígértek mindenkinek egyéni nyugdíjfolyószámlát. Amiből semmi se lett, a 3000 milliárdból lehet találgatni mi lett mert el nem számoltak vele. Juditnak CSOK-ból is jutott mert rá volt szorulva az első otthonteremtési pénzre amiből a Balcsi mellett szép házikó lett. Igaz hogy már volt Budapesten lakás is, de inkább legyen két kecó mint egy se. A hazug baloldali média ezt szóvá tette, Judit nagyon berágott és dühös, be kell szántani az ilyen orgánumokat és sóval behinteni még fű se nőhessen rajta. A facebook is megnézheti magát, külön törvényt alkot harcos kedvű miniszterünk a megregulázására vagy államosítására? Minta már van, nem kell megfeszülnie a jogalkotónak. Egyszerűen copy-paste kínai és orosz meglevő szabályozásból, google fordító a barátunk és máris megvan. Mehet a salátatörvények közé, megvédi öntudatos népét pártunk és kormányunk a kapitalista mételytől.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.29. 14:11:05

@citrix:

Ez van, a kisemberek egyre erősebbek, s nem engedik a packázást.

citrix 2021.01.29. 14:21:18

@MAXVAL birсaman közíró: Bulgáriában lehet így van, saját hazámban nem. A bolgárok lehet hogy birkatürelműek de itt nem így van. Sose felejtse el a pártállam '56-ot!!!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.29. 14:28:21

@citrix:

Az egész világon így van: a kisemberek lázadnak a liberális nagyurak ellen.

gigabursch 2021.01.29. 14:34:10

Tisztességes blogger ezt a retek Brendelt kigyalulja a kommentelők közül. Örökre.

Egyébiránt:
A Face és társaik ha majd vastagon adóznak itthon, akkor kinythatják a kerepelőjüket.

citrix 2021.01.29. 14:34:30

@MAXVAL birсaman közíró: Szerinted a nemzetvezető és sleppjében ki a törpenövésű, nevezd már meg mert itt vagyok tanácstalanul. Így nem tudom kitalálni melyik törpenövésű nertárs(nő?) lázad a liberális óriásnövésű urak ellen. Mert azt ugye magad a birka eszeddel se gondolod komolyan hogy a magyar multimilliárdos kormánytagok és holdudvaruk kisembernek számítanak anyagi/hatalmi lehetőségeiket nézve? Elképesztő mekkora hazugságokat hordasz össze, a messzi Bulgáriából ide tolod a szemetedet. Nem szégyelled magad?!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.29. 14:44:11

@citrix:

A háttérhatalom ellen lázadunk. A FB szerinted Orbáné talán?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.29. 14:44:57

@citrix:

Soros New Yorkiból tolja a szemetét, de az persze téged nem zavar, ugye?

Soros Alpt. Koordinációs Iroda · http://soros.org 2021.01.30. 06:04:48

@matyas.kiraly:

Brendel Elvtárs! Ön egész éjszaka lazsált, nem kommentelt, megint gyerekpornót bámult.

Heti bónusza megvonva!
Címkék: moderáció netsemlegesség social media Facebook Zuckerberg Trump kitiltási botrány Varga Judit techcégek 2022-es választás feketemarketing
süti beállítások módosítása