Hirdetés

EXTRA MUROS

Politikai, filozófiai, kulturális abszurdizmus

Facebook

Friss topikok

Spiró György: a balkáni magyarok okozzák Magyarország balkanizálódását

2015.02.25. 01:00 | A Román | 11 komment

 

spiro_gyorgy.jpg

Kedves Feleim, Magyarok! Azt hittétek, hogy a zsidók meg a cigányok meg a hajléktalanok, komcsik, liberálisok, romkocsmások, bringások, szinglik, drogosok, melegek, civilek, norvégok, sorosgyörgyök, bankok, IMF, EU, USA, muszlimok, bevándorlók stb. miatt van minden búnk és bajunk? Hát nem, kéremszépen, Spiró György, neves antifasiszta író, Gyurcsány (a másik neves antifasiszta harcostárs) vastagon kidekorált házikedvence a hvg.hu-ban a már felsoroltak közül esetleges érintettség miatt választani képtelenek számára megmutatja a baloldal-kompatibilis bűnbakot:

hvg.hu: A tömbön belül viszont lehetnek átrendeződések. Ön sokszor említi Magyarország balkanizálódását például.

S. Gy.: Több okból is balkanizálódtunk. Monokultúrás termelésre szorítottak, minket is az autóipar tart fönt. A globalizáció a periférián mindenütt lefelé nyomja a tágasabb szellemi kultúrát, bérrabszolgaságot eredményez. Másrészt jön a Balkánról egy másfajta mentalitáshoz szocializálódott magyar népesség, ami a határok megnyitása miatt törvényszerű. A balkáni mentalitás törzsi jellegű, szinte kizárólag a rokoni kapcsolatokra épít, az számít, hogy ki melyik klánhoz tartozik, nem pedig az, hogy kinek milyen érdemei vannak. A kisebbségi fejlett, városias magyarság nem tehet róla, hogy ezt az archaikus mentalitást kapta kilencven éve a nyakába. Magyarországon is megvolt eleve, de most megerősödött.

Vagyis már megint a jól bevált 23 millió románok, akik nem csak elveszik a magyar ember kenyerét meg adóforintjait, ráadásul még balkanizmust is terjesztenek. Mert hát ilyen a Balkáni Határontúl: bár gyönyörű a táj, csilingelnek a nyájak, romlatlan és ősi magyar nyelven népdalolnak lófős törzsek meg bőgatyás klánok, de mindeközben ott lapul bennük a balkanizmus is, sajnos. Erről szerencsétlen Balkánmagyarjaink nem tehetnek (Trianon, kilencvenév az kilencvenév), önhibájukon kívül, a történelem által determináltan hordozzák magukban a balkanizmus baciját, viszont a sajnálatosan átjárható határok miatt idejönnek hozzánk, Spiróhoz és más igazmagyarokhoz. És terjesztik! A balkanizmust! Plusz a monokultúrás autótermesztés a geci németek jóvoltából, az is a Balkánra húz minket.

Ez akkor most dadaista vagy punk performance volt?
Kinek a zsidó, kinek a román?
Spiró György abszurd hülyeséggel provokál már megint, oktató-nevelő célzattal belefingik egy alattomosat a Magyarországot ellepő szartengerbe, hogy attól kitisztuljon a nacionalizmustól elködösült tudatunk? Ha te zsidózol, akkor én erdélyimagyarozok? Az egyik aljasság kioltja a másikat? Spiró az utóbbi harminc évben a jobbosnak nevezett tábor pofozóbabája volt, főszereplő egy kurucos bukakke-partin: akkor most ezzel a hornista-gyurcsányista árokásással törleszt a sérelmeiért? Oda rúgok a nacionalistának, ahol annak vélhetőleg fáj?

Ha meg a fideszes főbűnözőket akarta baszogatni, akkor szomorúan közlöm Spiró Györggel: a Fidesz vezéreinek már semmijük sem érzékeny a pénztárcájukon kívül. Elárultak azok már mindent és mindenkit, egymást is beleértve, a határon túli magyarsággal való szolidaritás felrúgása nem okozna lelki törést nekik abban a szellemi és erkölcsi mélységben, ahova leküzdötték magukat.

Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy Spirót mi különbözteti meg attól a rikárdozó Novák Elődtől. Spiró intellektuálisabban aljas? Szóval mire volt jó ez a sunyi heccelgetés?

 

(fotó: Túry Gergely, hvg.hu)


· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://extramuros.blog.hu/api/trackback/id/tr847213167

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.02.25. 12:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Román 2015.02.25. 12:31:11

TGM a hvg.hu-n a Spiró interjú kapcsán:

Spiró György ártatlan benne, hogy valamikor pompás és elragadóan idegesítő regényeket írt – ő Kádár-kori szerző, s a Kádár-korban még volt „nagy irodalom”, s abban a konjunktúrában ő gólerős hosszútávfutó volt. Beszél mindenféle szláv és egyéb nyelveken, s ettől Hunniában kiharcolhatta magának – a MAGYARÍRÓ érinthetetlensége mellett – az okos fiú rangját, azaz az OGYE tiszteletbeli tagságát. Ennek köszönheti, hogy tiszteletteljes interjúk készülnek vele, mint például ez. Ebben a népszerűségre és össznemzeti sikerre esélyes nyilatkozatban a jeles szerző alulról üti a Mandiner híres kommentelőinek szellemi és erkölcsi színvonalát. (Az ön hentese, taxisofőrje, vízvezeték-szerelője, az ön alkalmi útitársa a zónázón azért ennél szubtilisabb.)
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150225_TGM_Kikerem_magamnak

floborm 2015.02.26. 00:18:59

Szerencsétlen hvg olvasóközönség, ők orbánfikázást akarnak nem számukra tök mellékes és érthetetlen TGM vs Sprió ömlengéseket olvasni.

Vidéki 2015.02.26. 18:11:21

Jönnek a sz@rból a spirók,
Fürkészik bátran az utat:
Irányt a divatos írók
Toleráns bajnoka mutat.

"Csak ami korrekt és trendi,
Külhonban nem okoz zavart.
Másokat nem szabad verni,
Ám lehet ütni a magyart!

De aki hazug és rabló,
S pénze már messzire gurult,
hagyjátok: teli a tabló -
Üssétek inkább a Turult."

Tanulság:

Szabadon élni csudajó,
De ha csak ez az elv vezet:
A liberális guanó
Lehúz és altat és befed.

S jönnek a sz@rból a spirók
Keresve maguknak utat ...

A Román 2015.02.26. 22:54:04

Kedves Vidéki, mi a fenék az a liberális guanó? Olyasmi, amit a fiatal Orbán Viktor kakált?

A Román 2015.02.26. 22:54:57

@floatleft: Akkor legyen inkább TGM :DDDD

Vidéki 2015.02.27. 11:31:30

@A Román:
Kóstolgasd csak a liberális guanót.

A Román 2015.02.27. 11:49:58

@Vidéki: Önnek anális fixációja van, kedves Vidéki? Esetleg írásban megjelenő Tourette-szindróma? Guanófetisizmus? Koprofágia? Mi az Ön alapproblémája, kedves Vidéki?

gmihaly 2015.05.03. 15:54:24

A Bizánc elnevezést a néhai állammal kapcsolatban a 16. századi német humanisták eszelték ki. A "balkánozást " is első sorban ők sulykolták. A néhai kelet-római császárság köznapi neve Rómania volt. A rómaiság legitimizáló erejének használatára 4 középkori állam ácsingózott, és nyüstölte egymást több-kevesebb sikerrel: A pápaság, a germán államalakulat, a kelet-római és Konstantinápoly eleste után az egységesülő orosz birodalom. Innen nézvést a balkánozás politikailag is inkorrekt. Korrekt forma a Délkelet-Európa lehetne ha... A románok a óromániai fejedelemség egyesülése után pont eme agyonhallgatott faramuciság nélkül választották a nevüket. Ez nem volt egy butaság részükről, sőt...És a csibész, ostobán magukat ámító és fényező nyugatiak pedig most jól megkapták a rebellis muszlimjaikat a lojálisabb zsidók helyett. Ennyit seggfej Spiró nyavalygásairól...

A Román 2015.05.03. 16:44:44

@gmihaly: Köszönöm az infókat, végre egy érdemi hozzászólás

gmihaly 2015.05.03. 17:02:39

@A Román: A legtöbb infó, adat a netről lebányászható, guglizható, kikukázható, pölö: Bizánc/Wikipédia. Nemzetiségi kérdés ügyben báró Eötvös 1858-as munkája is megtalálható a Magyar Elektronikus Könyvtárban, stb.stb,

A Román 2015.05.03. 21:48:08

Köszi, Bizánc témában csak Herceg Ferencet olvastam :)
Címkék: erdély rendszerváltás rasszizmus baloldal faszkorbács hvg.hu uszítás tematizálás bűnbak bűnbakkeresés erdélyi magyarság jobbszél Spiró György HVG stigmatizálás Közép-Európa Balkán bűnbakképzés balkanizmus balkáni magyarok napi fasz fordított rasszizmus Balla István HVG interjú hvg Spiró balkanizálódás importbalkán balkánimport elbalkánosodott erdélyi magyarok elbalkánosodás balkanizálodott erdélyi magyarok balkanizálodott Erdély