Hirdetés

EXTRA MUROS

Politikai, filozófiai, kulturális abszurdizmus

Facebook

Friss topikok

Recept közös ellenzéki jelöltállításra (paródia)

2020.08.14. 19:26 | Mologyec bin Kuzar | Szólj hozzá!

jobbik.jpg

(Kép forrása: Bíró László - az MSZP-Párbeszéd, LMP, DK, Momentum, Jobbik B-A-Z megye 6. oevk-i közös jelöltjének - Facebook oldala)

-----------------

- Náci fiam!

- Dékás Béla bátyám? De rég láttuk errefelé, ahova a madár se jár gyalog.

- Igen. Nem jöttem volna, ha nem muszáj, hisz' tudod. El kéne dönteni, kit indítunk itt nálatok Ordas-Aranyos megye 5 vk-ban.

- Hát ugye többségében derék, maradi ízlésű, konzervatív jobboldaliak laknak a körzetben. Ezek nem fognak leszavazni, sem Vörös Ödönre, se Zöld Jolánra, se Magentha Lillára, de még arra a jóképű Húsvéti Szilveszterre se. És sajnos, Bélám, rátok se.

- Tudom. Nektek van jelöltetek?

- Hagyományosan Faskó Jancsit szoktuk indítani váltakozó sikerrel.

- Rendben Kezdjétek lassan felkészíteni, besajtózni...

- A többiek mit szólnak hozzá? Azok a Magenthások nagyon akarják tolni a saját emberüket. Dehát, Béuskám, ki ne tudná, ha nem ti, hogy libernyák itt sose nyerne.

- Majd mi intézzük a Magentháékat, a Vörösék a Pártbeszédet.

- Az Elempéket ki fogja?

- Azt ti, Nácikám, elvégre rátok hallgatnak leginkább.

- Nem lesz egyszerű, de egy próbát megér. Akkor szóljunk a Magyar Gyuri bácsinak, Lukácsi Katikáéknak, meg a többi civil értelmiségi lelkeséknek, hogy nem kell előválasztásosdi?

- Leszervezzük azt is. Ti csak foglalkozzatok a magatok dolgával itt helyben, Ignác fiam. Milyen szlogenekkel indultok? Vannak témái az embereteknek?

- Persze. Almalopás, zöldszüret, illegális áramvételezés, kivilágítatlan biciklivel közlekedő fatolvajok - ilyesmik.

- Kicsit cigányellenes élűnek hallatszanak így elsőre.

- Ez csak azért van, Bélám, mert a körúti zsidó sajtóhoz van szokva a füled. Ezt itt meg se hallják.

- Hogy tetszetted mondani, édes komám, Náci? El ne kezdjetek nekem zsidózni, mert akkor a mi vérünkből él az összes nyomorult pártfüggetlen sajtó a 444-től a HVG-ig. Utánuk meg jönnek teli tüdővel az ellenséges influenszer megmondóemberek Konok Pétertől Puzsérig. Persze az egy dolog, mert őket simán lefideszbérencezzük, de mit csináljunk a valódi fideszbérenc sajtóval, akik szintén rátok fognak utazni?

- Erre nem is gondoltam. Akkor most mit csináljunk? Kezdjünk el Mahatma Gandhi-idézeteket kirakni gigaposzterekre? Ki fognak minket röhögni. Hogy nézünk majd az emberek szemébe itt vidéken, Lesajnálóvölgyétől Rongyosszikaszón és Üszköstérgykalácsházán át egészen Éhenkórászfalváig? Pár száz fős települések. Itt nem épültek stadionok, amire mutogathatsz. Kórházszerűség csak a járásszékhelyen, iskola sincs minden faluban. Ha azt a szent zsolozsmát kimondod, hogy oktatásegészségügy, elásítják közben magukat. Ezek az emberek egyszerű üzentekre vannak bekalibrálva, nem a lila ködös értelmiségi polkorrekt zsargonra. Errefelé nem olvasnak se Nyugati Fényt, se Népszavát. Ha meghallják azt a szót, hogy sztereotípia, azt hiszik, hogy leszólod a régi Videoton magnósrádiójukat.

- Hidegvér, Nácikám. Az a lényeg, hogy mindig országosan ismert esetekre hivatkozzatok. Ha cigánykérdést pisztergáljátok, akkor hivatkozzatok a Cozma-gyilkosságra, ha a migráns-kártyát húznátok elő, akkor arra az elfogott ISIS-terroristára, ha pedig a Fidesszel lepaktált határontúliakra akartok utalgatni, akkor a viszkis rablót emlegessétek.

- Na de őt inkább szerették, a többség pedig el is felejtette, olyan régen volt az már.

- Oké.azt még kitaláljuk és szépen lefazonírozzuk. Addig is nyomjátok a belorusz és ukrán koronavírusos, igénytelen vendégmunkások tematikáját. Abba se tud belekötni a Fidesz, sőt, az ő szavazóikat is átcsábíthatja.

- Errefelé egy sincs, legfeljebb beöltöztetünk néhány öreg tősgyökeres tótot féhérorosznak. Megoldjuk valahogy, csak arra kérünk, Béla bátyám, hogy a ti nagyon pesti főnökségetek, de még a buznyák partizános csávó, netán Bolgár úr és Tuareg se ugasson bele a dolgokba.

- Jól van. Látom, kezdjük megérteni egymást. Akkor ahogy megegyeztünk: semmi nyílt zsidózás, cigányozás, cserébe mi befogatjuk a pesti kutyák lepcses nagy pofáját. Rendbe' vagyunk, Nácikám?

- Na akkor erre igyunk áldomást, mer' mifelénk úgy szokás az egyezségre, szóljon az libáról, disznóról, Zsiguliról, vagy eladó lányról.

- Egészségünkre!

- Szebb Jövőt, Bélám!

A bejegyzés trackback címe:

https://extramuros.blog.hu/api/trackback/id/tr816140038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: paródia rasszizmus cigánybűnözés választókerület előválasztás zöldszüret Jobbik MSZP LMP DK Momentum Puzsér Róbert Komjáthi Imre Párbeszéd Bíró László Konok Péter közös jelöltállítás Magyar György Lukácsi Katalin közös ellenzéki jelölt 2022-es választás kódolt cigányozás mongol vendégmunkások
süti beállítások módosítása