Hirdetés

EXTRA MUROS

Politikai, filozófiai, kulturális abszurdizmus

Facebook

Friss topikok

Amikor valakit a létezésem is zavar

2012.07.31. 08:00 | sturnus_vulgaris | 22 komment

Idén nyáron páran úgy gondolták, hogy tábort rendeznek hozzájuk hasonló érdeklődésű fiataloknak. Sátortábort vidéken, egy kicsi faluban, a természetben fák és virágok között beszélgetős programokkal, bográcsozással, borkóstolással, zenével, társasjátékokkal.

A programok a nyári kánikulának megfelelően zajlottak, lassan, megfontoltan, sok lustálkodással, későn keléssel és naptejjel. A sátrat próbáltuk meg először felverni, újonnan vett, szóval ez volt az első alkalom. A nagyját a párom építette, de azt hiszem két gordiuszi csomó átvágásával (képzavar) én is részese lettem a nagy sikernek, amikor végre felhúztuk.

Az első beszélgetés, amin részt vettem a párkapcsolatokról szólt, kis csoportokban osztottuk meg a gondolatainkat. Délután strandolás. Strandon lustizás leginkább, kék ég, szivárványszín csúszda.

Az első ott töltött napon jött az első hidegzuhany: a telek mellett két nagy darab fickó, és egy másik idősebb, fekete betyárruhás jelenik meg, fényképeznek, videóznak. Valaki rájuk szól a filmezés miatt, beszólnak, durván beszólnak, úgymond „köcsögöznek.” Feltolul az emberben a feszültség. Aztán elmennek, egy idő után mindenki megnyugszik.

kisigmand.jpg

Másnap jön a hír, hogy jön a Jobbik. Hogy sajtótájékoztatót szervez a ház elé. Már akkor felmerül bennem, jobban mondva bizonyára inkább bennünk, mindannyiunkban, hogy ez inkább „sajtótájékoztató”. Négyre van bejelentve, mindenki feszült, éppen nyaralunk. Telefonálgatás, megérkezik egy rendőrautó egy árva rendőrrel. Kérdezzük. Flegmán válaszol. Aztán még flegmábban.

Négy körül megérkeznek a nácik. Egy kis furgonnal, és két autóval jönnek. Bekiabálnak, fényképezik az udvart meg a sátrakat. Vannak közülünk, akik bemennek a házba. Mert vannak, akik félnek. A barátnőm kimegy fényképezni. Én is kimegyek, mert kíváncsi vagyok. Meg mert kicsit féltem. Jönnek a bekiabálások, akkut buzizás, megindulnak felénk öles léptekkel. Az egyik úriember a farkára mutogat, közben felajánlj a barátnőmnek egy dugást. (Akarom mondani erőszakot, mert az lenne.)

Közben kimegy az egyik házigazda is. Igen, azért jöttünk ide, hogy féljetek, mondja neki az egyik Jobbikos. Érdekes, ilyen lenne egy sajtótájékoztató? Egy idő után – talán megunják a meleget –, elvonulnak a temető felé, közben újabb fényképezés, videózás. Tényleg nem tudom, mi érdekes van bennem. Bennünk.

Elmennek. Újabb feszültséghullámot kell lesöpörni. Iszok egy vörösboros kólát.  Life goes on, bent egy workshop zajlik, többen kint beszélgetnek. Elgondolkozunk, mit lehet tenni. Többen félnek. Én most nem, talán engem már megedzettek a hasonló találkozások. Bár felmerül bennem, hogy mi lesz, ha visszajönnek. Olyan könnyű bedobni valamit a sátrunkba. És olyan messze vagyunk az otthonunktól is.

A csöndben egyszer csak két autó hajt el mellettünk nagy dérrel-dúrral. Aztán a harmadik, a megafonnal:

„Tizet ütött már az óra térjetek hát nyugovóra tűzre, vízre vigyázzatok le ne égjen a házatok.” – hangzik. És visszhangzik a fülekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://extramuros.blog.hu/api/trackback/id/tr284687630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.07.31. 15:51:16

Kelts csak félelmet, meg cimpátiját, ha rontják a tiszta, ártatlan, bociszemű gyerekek buliját, úgy a jó, úgy dől a lé, és vígan gőzöl a hajó ... Mert mind csak náci az, akinek nem tetszik ez, igaz? ...

Legközelebb táborozni irány mondjuk Jamaika, ott fülledt a tolerancia, ahaha. És mind fussatok télleg vörksoppolni messzi e gonosz, fasiszta országból, ha féltek ...

Ezt barátilag mondom, én, ekszvájzed báci, a nemgonosz és nemnáci.

Talán próbáljátok meg tolerálni a betyárruhás fotósokat is, ne csak egymást, vagy amúgy meg messziről magyarázni a népnek, hogy fogadjon már ugyan el titeket ... Miért nem szóltatok nekik, hogy gyertek inkább vörksoppolni ti is? ... Tán a vörkshopban nem győzhet az igazság?

Vagy tényleg, amúgy százezer tájék meg vidék van e földön, ahol nem kéne félnetek, miért ragaszkodtok ezen aljas és megfélemlítő gyülölködők társaságához?

sturnus_vulgaris 2012.07.31. 17:38:43

@ekszvájzed: Úgy tűnik, hogy a gyűlölködők ragaszkodnak hozzánk. Én legalábbis csak pihenni szerettem volna.

szaszi123 2012.07.31. 20:18:39

Aki Andrassewet bántja, a magyar demokráciát és a magyar szabadságot bántja. Andrassew I. a szabadság, a tiszteség a radikális okosság(nem képzavar!) mértékadója. Sok ezer Andrassew kellene és rögtön más lenne Magyarország.

Rui Blaaz 2012.07.31. 20:40:36

a félázsiai ország ázsiai felébe tetszett azt a tábort megszervezni - abba a felébe, aminek a jelenlegi országgyűlésben majd' négyötödös többsége van és görcsösen gyűlöli az európaiakat.
érdekes lenne megfigyelni a képen feszítő nyomorultak 2011-es adózási adatait. hogy kibaszott ingyenélők-e? és miért azok? szégyellik-e vagy inkább "élelmesnek" tartják magukat? a gyűlöletük fokán kívül bármiben bármelyikük kiemelkedőt alkot, nyújt-e? (az általuk kreált "diszciplinákon" túl, természetesen...)

ABie Nrml 2012.07.31. 21:23:43

@ekszvájzed: kedves nemnácibácsi, magánterületre befotózgatni, videózgatni illegális.
betyárruhát húzni a huszonegyedik században, nem farsangkor nem illegális. simán csak vicces.
az agresszió meg, még ha szóbeli is, félelmet vált ki. ezen túl még a primitív lelkek kommunikációja. szerencsés, ha nem volt még szerencséje efféléhez, kiscsikó korában se.
és hálisten nem az ország fasiszta vagy náci. csak a szélsőjobbik.
boldogok meg nem a lelki szegények, hanem a lélekben egyszerűek. ha érti mire gondolok. barátilag.

szikjáró 2012.07.31. 21:35:41

1. az elhivatott hülye megy oda, ahol bántják.
2. miért nem hívtátok a LMP-t?
3. ha odafigyelsz a provokátorra, akkor elérte a célját, ergo hülye vagy.

manonegra 2012.07.31. 22:40:27

A jobbikosok 13 férfi + 1 nő felállásban nyomulnak, mind nagyon szexi! Perverz náci banda, vajon honnan tudták, milyen tábor van ott abban a házban? Folyton ezt kémlelik az interneten, meg a falujukban?

igazsagot_vegre 2012.07.31. 23:30:04

Mit takar a "hasonló gondolkodású fiatalok" tábora? Miért nincs megnevezve, hogy milyen táborról van szó? Tényleg, mi az?

oncogito 2012.08.01. 10:30:48

@ekszvájzed:

"amúgy százezer tájék meg vidék van e földön, ahol nem kéne félnetek, miért ragaszkodtok ezen aljas és megfélemlítő gyülölködők társaságához? "

Nem a társasághoz ragaszkodnak, hanem a hazájukhoz.
Akkor is, a vannak benne primitív, kulturálatlan és agresszív alakok, akik azt hiszik, különbek másoknál.
Pedig sokkal kevesebbek, mert emberségük nincs.

The man without a nickname · http://www.imdb.com/title/tt0107501/ 2012.08.01. 14:06:07

De miért, ismétlem miért kell a jó bort elrontani kólával? :S

2012.08.01. 14:09:38

@ABie Nrml:

Hogy kik mikor és milyen maszkákat, meg hozzájuk se, genitáliáikhoz se, és saját korukba se illő rucikat húzgálgatnak alkalmilag magukra, demonstratíve, vagy csak partnerfigyelemfelhívási célból ...

Most erről inkább ne is bocsátkozzunk mélyen szántó elemzésbe, mert attól tartok, hogy a Dr. Frank-N-Furter és stábja lelkes mai követői nemigen maradnának alul betyárékkal szemben.

És tételezem, hogy még a párkapcsolat vörksopp is szerét ejti azon téma vesézésének is, hogy mikor minek kell felöltözni, annak során, hogy mindig minden klappoljon ... :)))

2012.08.01. 14:33:23

@ABie Nrml:

Tényleg.

Mondjuk speciel magánterületre paparazzi módon befotózni, majd pedig azt világ elé tárni, aztán egy agresszív fajüldöző szektavezér parancsára többször is skandálva azon magánterületre bekiabálni, előtte meg nemzetközileg elhívott tagokból élőláncot alakítani, lakásajtóra agresszív és vádaskodó matricákat ragaszgatni, halálszélén állót kész örömmel halálba vegzálni, hát vannak azért egyes esetek, mikor az ilyesmi persze legális, és mélységesen európai, meg kulturált szokás, nemde? Ha ugyan érted te is, mire gondolok, mégbarátabbilag.

Demokrácia kicsi, szivárványos angyalkái, szabad gondolat és élet ártatlan, rózsás báránykái, ti ... El sem hiszem, hogy valaha is megértettelek benneteket.

És mi ez az alig a freudizmusra hajazó, állandó kényszeresség, amikor minden ellenetek, ideológia nyomulásaitok ellen tiltakozót a saját magatok perverzióinak tudtukon kívüli társtetteseivé neveztek ki, és azok nemi szokásaiban kezdtek fantáziálva vájkálni, mégis ki az a barom, aki először ezt a megmondóitok közül felvetette? No, nem a Nobel-díj megszavazásáért kérdem ...

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.01. 19:50:30

@ekszvájzed: Ha szerinted több tapintatra tarthat igényt egy volt gettóparancsnok, mint a békésen táborozó fiatalok (nem mutogatták magukat, nem vonultak fel...), akkor valóban nem vagy se náci, se homofób, se senki.

Éhes_ló 2012.08.01. 20:06:16

@Kuviklacz: nem többre.
Ugyanolyanra, mert jogokban és kötelezettségekben egyenlőek a törvény előtt.
De valamiért ez a magadfajtáknak nem természetes.

2012.08.01. 20:09:50

@Kuviklacz:

Nem többre tarthat, drága demokratám, a ZAKLATÁS szempontjából, hanem egészen pontosan, nanométerre kimérve: UGYANANNYIRA. Ez vajon NÁCI gondolat-é?

Mert ha nem tetszik nekem valaki, hát a zaklatáson kívül akadnak még civil, TÖRVÉNYES alternatívák, amivel további háborítatlan magánéletének elejét tudom venni, ha már annyira akarom.

2012.08.01. 20:10:33

@Éhes_ló:

Köszke, megelőztél :) ...

hollario 2012.08.25. 15:52:34

Jobbikos = bűnöző. ennyi.

2012.08.25. 16:58:10

@hollario:

Devancia-pátyolgató és -terjesztő, azt mások torkán lenyomó, ezzel országokat züllesztő és közösségeket-társadalmakat szétzúzó meg = az emberiség és a civilizáció ellensége. Akkor már inkább a Jobbik ... Ennyi :)

Pont ti beszéltek, akik egyenesen IMÁDJÁTOK a mindenféle egyéb, aljas és minden emberiből kivetkőzött, közönséges tolvaj, rabló-gyilkos és elmebeteg bűnözőket? Hát ezt az egyfélét akkor miért nem? Ne kaczagtassál mán ...

mekeke 2018.06.08. 08:12:51

létezik a profilom vagy nem?
Címkék: rendőrség meleg náci jobbik szeretet leszbikus buzi tábor lmbt homoszexuális betyár lmbtq kisigmánd
süti beállítások módosítása