Hirdetés

EXTRA MUROS

Politikai, filozófiai, kulturális abszurdizmus

Facebook

Friss topikok

Homofób-e Balavány György?

2012.10.22. 19:07 | sturnus_vulgaris | 1 komment

Mondjuk azon, hogy a Milla milyen szónokokat képes felhívni a saját színpadára, nem nagyon lepődöm meg: eléggé nagy ellentmondás van például a különböző női jogi- és buziszervezetek képviselői és Dopeman személye között is, és itt van a legújabb attrakció a Bajnai kontra TGM.

Most mégis egy személyt választanék ki az előadók közül, méghozzá Balavány Györgyöt, akinek ellenmondásos (vagy nem is annyira ellentmondásos) személyéről Kállai Ákos írt ma cikket a Magyar Narancsba, idézve korábbi cikkeiből, írásaiból. No, nézzük:

"A homoszexualitás kedvező környezetben úgy terjed, mint sötét és langyos helyeken a gombafertőzés. … Nem a társadalmat kell a defektushoz igazítani, hanem a problémával küzdő embert segíteni, hogy kilábaljon a helyzetéből. Ahol azonban a melegséget normálisnak tekintik, ott mintává lesz. Ahol homo párok házasodhatnak, ott növekszik a homoszexuálisok száma. Ahol gyereket is nevelhetnek, az maga a pokol." (2005. február 25.)

„Mi történt szombaton? Semmi. Pár bőrfejű és bőragyú alak megpofozott néhány fenékrázó pojácát." (2007. július 11.)

Forrás: Nem sajnálom, hogy homofób voltam.

Az idézett részletekről eszembe jutott egy másik szöveg, egy eléggé friss blogposzt, amit én is meghökkenve vettem tudomásul. Mintha a Hit Gyülekezetének valamelyik elvakult buzigyűlölőjét olvasnám, úgy igazolja Balavány a szólásszabadság megsértését, sőt, egy mondatával az erőszakot is ("Muszáj rázni a pofonfát, feleim?"). A Millások fejében létező katyvaszt már nem is akarom megfejteni, de az biztos, hogy mindezek után nyugodt lélekkel teszem fel a kérdést: homofób-e Balavány György, vagy csak szimplán erőszakos bunkó?

A bejegyzés trackback címe:

https://extramuros.blog.hu/api/trackback/id/tr684862726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foray Nándor · http://foraynandor.blog.hu 2012.10.24. 15:54:46

Bayer Zsolt győzelme óta tudható, hogy egy illetőt nem lehet leantiszemitázni, ezért úgy fogalmazok, hogy Balavány György nemcsak NEM homofób, hanem NEM rasszista és nem antiszemita:

mandiner.blog.hu/2012/10/21/gyurcsanyista_libsikbol_jobbos_falanxistak

De nem ez a baj, az ember változhat, sőt teljesen természetes, ha változik. Az a baj, hogy ezek után nincs erkölcsi jogalapja egykori önmagát (értsd: Vona Gábort) börtönnel fenyegetni (hiszen ő maga sem ült börtönben). Mégis megteszi.
Címkék: meleg leszbikus buzi lmbt homoszexuális biszexuális balavany
süti beállítások módosítása