Hirdetés

EXTRA MUROS

Politikai, filozófiai, kulturális abszurdizmus

Facebook

Friss topikok

Designcenter: a Tőzsdepalota Kft (néhai MTV székház) furnéros hajléktalanelhárítása

2015.05.31. 22:26 | A Román | 4 komment

2013. augusztus 5: A zseniális pénzügyi konstrukció (miszerint az állam által eladott székházat visszabérli az MTV és abból fizetik a banki kölcsönt) az MTV új székházba költözése okán befuccsant, az épület gazdát váltott. De volt még ígérgetés:

"A kanadai Tippin Corporation magyar leányvállalata, a Tőzsdepalota Kft. megkezdte a volt tévészékházként ismert épület 100 millió eurós felújítását. A 35 ezer négyzetméternyi irodába és kereskedelmi létesítménybe 2017-ben költözhetnek be a bérlők." (ingatlanhirek.hu, 2014. április 30)

mtv_2_1.jpg

mtv_17.jpg

1. Adva van egy védett, de évek óta üres, lepukkant, ótvar, omladozó épület, a Belváros szégyene.

2. A hatóságokat és a befektető tulajdonost a jelek szerint nem zavarta az épület állaga, csupán a romok tövében meghúzódó hajléktalanok, kikről tudvalevő, hogy nemzetünk második számú ellenségei, közvetlenül a bevándorlók után. Az állítólagos felújítás egyetlen látható jele a városképjavító, Nemzetközi Furnéralsófalva Design Díjas (International Grand Plywood Prix) hajléktalanelhárító furnérlapok felcsavarozása, hogy a gaz csövik elkotródjanak a nagyszerű épület környékéről, ne rontsák a lepratelep az ódon kísértetkastély hangulatát, ahol kapitalista tőzsdeügynökök és komcsi műsorszerkesztők szelleme ijesztgeti a biztonsági őröket.

Ezúton köszönjük a máltai-kanadai befektetőcsoportnak, hogy bátran oda mernek csapni Magyarország ellenségeinek, azoknak a nemzetellenes hajléktalanoknak. Csak nagyon halkan, félénken megjegyezném, hogy a nemes küzdelemben egy kis figyelmet szentelhetnének az épület életveszélyes állapotára, a "Figyelem, omlásveszély" táblák nem biztos, hogy megvédik meg az arra sétálók életét. A hajléktalanelhárító, pöpec és cuki furnértáblák kihelyezése mellett talán az épület körbekordonozásába is fektethetnének egy kis pénzt, ha már a jelenlegi pénztelen világban a drága felújítás helyett inkább az épület összedőlésére játszanak. Esetleg osztogathatnának munkavédelmi sisakokat az épület környékén sétálóknak. De a fő cél, mindannyiunk, sőt Magyarország érdeke meg lett védve, a hajlik elpaterolva a kényelmes, esőmentes kis zugjaikból.

Tehát:
Köszönjük még egyszer a hálás magyar nép, a városképvédők és a rendesmagyardolgozókisemberek, valamint a Furnér Esztétikai Rehabilitációjáért Küzdő Egyesület nevében! Tenkjú és nirringrazzjak!


De:
Ezúttal megragadom az alkalmat, hogy a témához kapcsolódó múltkori lájkboldogságos, olvasószámelélvezős és kommentsikeres poszt kapcsán megkérdezzem a Népet, kedves olvasókat meg a többieket, trollokat, orkokat és szimpla hülyéket: mit tegyünk a köztudomásilag Soros-pénzelte megélhetési hajléktalanjainkkal, akik valószínűleg bevándorlók is? Akik "gusztustalan férgek, a város mocskai", "morálisan leépült, veszélyes véglények", akik az "öngondoskodásról" és az "egyéni felelősségről" még csak nem is hallottak? "Húgyosszarosak, tetvesek, ocsmány bőrbetegségeik" vannak és "alkoholmámor üti ki őket". És az is köztudomású, hogy csak budai "úrifiúk és úrilányok védik" őket "liberális demagógiával", ezeket! ezeket a "redvás, málló bőrű, pofámba köhögő, részegen dajdajozó, zacskóból szipuzó hajléktalanokat", akik "szabadon alhatnak-húgyozhatnak minden sarokba" és "a villamoson kólikát/rühatkát/tébécét" lehet kapni tőlük. Közegészségügyi, közbiztonsági problémát jelentenek "a villamoson delíriumban, összeszart gatyával, a szájából folyó nyállal alvó hajléktalanok."

Nem a nyomorról beszélek, hanem közbiztonsági, közegészségügyi kérdésekről. A hajléktalankérdést sokféle módon lehetne orvosolni, azonban a lehetséges megoldások között _biztosan_ nem szerepel az, hogy a gyeplőt a lovak közé dobva hagyjuk, hogy a 90%-ban szenvedélybeteg, mentálisan beteg, agresszív, gyakran fertőző beteg hajléktalanokat ráeresztjük a városi polgárokra. Még egyszer kérdezem, jobb-e a hajléktalannak attól, hogy szabadon fagyhat meg az utcán, hogy szabadon szarhatja össze magát delíriumban a kapualjban, hogy szabadon ihatja magát a halálba, jobb lesz ettől a sorsa? Tényleg? (És akkor még az átlagpolgár jogairól nem is beszéltünk, hogy esetleg neki joga van-e normális körülmények között lenni az utcán, közterületen, nem háborgatva másoktól?) (para_noir)


Hát igen, sajnos a hajléktalanok nem otthon, a négy fal között hajléktalankodnak, ez már egy ilyen pálya. Ráadásul mindenki szabadsága addig ér, ameddig más szabadságát nem csorbítja, nemdebár. Nyilván most olcsó liberális demagógia azzal érvelni, hogy "gyűlölettel és kirekesztéssel nem lehet olyan emberek baját megoldani, aki anélkül is ellenségének tekinti a társadalmat, hiszen csak gyűlöletet és undort kap tőlük. (arsenal71). Meg hogy nem ezeket a felülről kijelölt bűnbakokat kellene gyűlölni, hanem mondjuk azokat, akik miatt ezek a szerencsétlenek az utcára jutottak, ahol aztán könnyű a leépülés. Mit szólnak ahhoz az újszerű információhoz, hogy pl. a MET biznisz révén ellopott milliárdokból vissza lehetett volna vezetni a társadalomba ezeket a lecsúszottakat. Meg a kormányzat szolgálólánya és szaros nyelve, az MTV-re kidobott milliárdokból. És csapjuk hozzá a az saját lábán álló Orbán-vejecske, Cukipofa seftecskéit. Időnként is elgondolkodhatnánk azon, hogy a konformizmus, engedelmes bólogatás, kívülről vezéreltség nem feltétlenül szolgálja sem az Ön, sem a társadalom érdekeit, a gyűlölettel megosztott társadalmat a legkönnyebb manipulálni és kirabolni. "Oszd meg és uralkodj." A magyarság öngyűlölete helyett inkább társadalmi szolidaritást, ne legyen szegény a szegénynek farkasa, ne hagyjuk magunkat manipulálni az állandó kormányzati hecckampányokkal. Talán nem a szaros-hugyos magyarra kellene pazarolni a dühöt, hanem a Guccis-Vuittonos-Rolexszes-Armanis, milliós szállodaszámlákat összekúró, iparágakat és nagybirtokokat összelopó, kikent-kifent politikusokra, akik az Ön arcába röhögnek és ellopják az Ön oly büszkén hivatkozott adóját is? Fine dining és pálinkás jó ébredés!  

Jött is néhány megoldási javaslat hajléktalanügyben (Kis Magyar Endlösung), köztük olyanoktól, akik "cinkos módon összekacsintanak a hatalommal, hogy nyugodtan zaklassa őket. Még az elpusztítás is szóba jöhetne, csak kevesen merik nyíltan vállalni névvel ezt a véleményt"
. Magyarország 2015, mi lesz lentebb, olé, olé?

- "zsuppolják őket bármi lakatlan területre, és vállalva, hogy embertelen vagyok, nem érdekel, mi lesz a sorsuk. valós segítség azoknak, akik ki akarnak törni, akik meg menthetetlen alkoholisták, mentális betegek, azokat egyszerűen zárják el/be/ki."

- "lehet húgyszagú lépcsőházat összehozni otthon, vagy akár megnyitni a pincéket"

- "alapítványi hülyéskedések, egyházi programok, meg konferenciák ésatöbbi helyett ellenőrzött módon sok pénzt kéne tolni a hajléktalanszállók javításába, a hajléktalanokat oda, a normális körülmények közé beterelni, a fejlődőképeseknek felzárkóztató programokat indítani valós munkalehetőségekkel, a sikereseknek támogatott, filléres társas bérleményeket biztosítani pártfogó felügyelettel, a teljes roncsokat, mentális betegeket, menthetetlen alkoholistákat pedig valahogyan kezelni, de nem úgy, hogy kiküldik őket az emberek közé az utcára, hogy jogodvanottlenni, takarodj. "

- "A hajléktalant is lehet törvényileg kötelezni a heti mosdásra, tetvetlenítésre, ruhamosásra. Persze ehhez háttér kell. Meg az olyan szarháziak elítélése, akik a fürdés után, a tiszta hajléktalanokat leöntik fekáliával és vizelettel (többször megtörtént a László kórháznál)"

Például ingatlanadó, hogy ne százezres nagyságrendű üres lakás legyen Budapesten? Szociális lakások építése? 


Leghelyesebb lenne őszintén kiírni városszerte:

"A galambokat és a hajléktalanokat etetni tilos."

Várom az Önök további javaslatait a hajléktalankérdés megoldására (avagy hogyan szüntessük meg a látható nyomort, hogyan tüntessük el a hajléktalanokat szem elől, védjük meg az életterünket). 

Legyen demokrácia, legyen szavazósdi. Legyen hatósági feladat a látható szegénység eltüntetése? Börtön, láger? Tudomásom szerint NY-ban a rendőröknek joga van éjszakára összegyűjteni a menhelyszállóra a hajléktalanokat, nulla tolerancia, betört ablak elmélet. De mik is lennének a látható szegénység ismérvei? 

Íme, magyar, lehet szavazni, mit tegyünk a hajléktalan magyarral:

A hajléktalankérdés megoldása
 
pollcode.com free polls

A légifelvétel a napi.hu-ról eltulajdonítva, a cicás gif, kollázs, tv-hír a netről, a többi saját fotó)

A bejegyzés trackback címe:

https://extramuros.blog.hu/api/trackback/id/tr717506840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2015.06.01. 14:27:10

"Mit tegyünk a köztudomásilag Soros-pénzelte megélhetési hajléktalanjainkkal?" Nos, pl. a szerző, meg a blogszféra hasonló, kontraproduktív cikkeket jegyző bloggerei befogadhatnának egyet-egyet, és nagyjából megoldódna a kérdés.

A Román 2015.06.01. 14:42:30

@Sir Galahad: Sir Galahad, légy üdvöz, régóta várunk rád.

(Még mindig szűzi amúgy? Emlékeim szerint néhány bátor lovag kimentett a parázna apácák karmai közül...)
Címkék: szavazás demokrácia felújítás hajléktalanok hajléktalankérdés furnér MTV Szabadság tér Belváros MTV székház hajléktalanelhárítás Tippin Corporation Tözsdepalota Tözsdepalota Kft Magyar televizió hajléktalan elhárítás hajléktalanelhárító berendezés Futura Funds SICAV Plc l Tőzsdepalota Ingatlanforgalmazó és Fejlesztő Kft. Réczicza ügyvédi iroda
süti beállítások módosítása