Hirdetés

EXTRA MUROS

Politikai, filozófiai, kulturális abszurdizmus

Facebook

Friss topikok

Habony Árpád titkos üzenete az ellenzéki előjelöltekhez

2019.01.26. 19:48 | mologyec | Szólj hozzá!

Kedves Karácsony Gergely, drága Horváth Csaba, 

Fájdalommal látom, hogy kezd érdektelenségbe fulladni a köztetek zajló belső versengés. Ez nekünk sem jó, mert nem köt le elég sajtófigyelmet. Még a végén kiábrándulnak a demokraták a frissen szerzett amerikai típusú kompetitív technikából. Nagy veszteség lenne. Nekünk megtiszteltetés legyűrni egy ultramodern, divatosan öltözött, korszerűen felszerelt baloldalt.

Tudjátok mivel lehetne az előválasztást tétmérkőzéssé tenni? 
- Természetesen, az előválasztással.

Annak van több esélye, aki bedobja azt a trükköt, hogy ő személy szerint nem támogatná a második fordulót, azaz a politikai kaszton kívüli populista trollokkal való mégmérettetést.

Tengernyi praktikus érv szól mellette. Nyárelőn ki a fenét fog érdekelni az előkampány? Belefásulnak. Ötvenezer voksolót előkeríteni a júniusi kánikulában? Eh. Ráadásul addig az egyesült baloldal jelöltje ellenfélként kell tekintsen az egész ellenzéket krónikusan fikázó Puzsérra. És ha ő nyer? Nos akkor ott lenne a rövidke uborkaszezon annak elhitetésére, hogy ő a szövetségesetek. Nem fog ez menni, kompanyerók. Ehhez a hektikához túl megfontolt és konzervatív a szavazói tömegetek. Ismerjétek el, hogy a kétfordulós menetrend eleve a probléma elnapolásáról szólt, hogy addig is meg legyen mentve az arcotok a partvonalon kívülről jövő éles populista támadástól.

Kis időt nyerve most még igazi ellenség nélkül lehet egymást gyámolítva lejátszani egy edzőmeccset, mintha a politika amolyan kedélyes kávéházi kvaterka lenne, amelyben az obskúr ellenséges tömeg legfeljebb csak a kirakatüvegen át gyönyörködhet. A politika a politikusoké és az ő rajongóiké. Előbbiek lehetnének kicsit kevesebben, utóbbiak kicsit többen, de ez lényegtelen. Hogy is fogalmazott Horváth Csaba az első vitában? Szerinte a svéd modell szerint csak azok lesznek hajléktalanok, akik "valamilyen magatartásbeli problémával rendelkeznek". Ők kötelesek igénybe venni a menedékszállást, a többiek kaphatnak esetleg szociális lakást, lakbértámogatást, stb. Mennyire igaza van! Azokat kell tömegszállásra terelni, akik alkalmatlanok más emberekkel való együttélésre. Ez a magyar politikai rendszer lényege: mindenkit belekényszeríteni lehetőleg olyan körülmények közé, amely neki a legkényelmetlenebb.

Ugyanaz a célunk! Igazatok van, bajtársak!

Biztos jönnek páran azzal, hogy a cselfogással élve felborulna az előzetesen kialkudott forgatókönyv. Isten neki! Sebaj! A választóitok többsége imádná a partit: őket hátulrul igazándiból Puzsér polarizálja, nem Ti. Az ő kezében van a gyeplő. Ne hagyjátok ezt! Vegyétek át az irányítást. A ti sorsotok a tét! Ő semmit sem kockáztat: legfeljebb visszamegy a bulvármédiába tovább mocskolódni.

Tudjátok jól, hogy az ellenzéki politika eddig is az előzetes alkuk felmondásáról és az ebből nyerhető taktikai előnyök kiaknázásáról szólt. Legyetek rosszak!

Győzzön a fifikásabb! Hajrá gecibb!

A bejegyzés trackback címe:

https://extramuros.blog.hu/api/trackback/id/tr4314590624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: Demokrácia Puzsér Róbert Horváth Csaba Karácsony Gergely Habony Árpád Előválasztás
süti beállítások módosítása