Hirdetés

EXTRA MUROS

Politikai, filozófiai, kulturális abszurdizmus

Facebook

Friss topikok

We strike!

2012.11.14. 11:01 | sturnus_vulgaris | 13 komment

Európa több országa lázban ég ma, csak hozzánk nem jut el semmi üzenet. Több helyen általános sztrájk van. Színházat, utcákat foglalnak az emberek. Franciaországban tűzoltók akadályozzák a közlekedést. Csak nálunk néma mindenki, pedig a megszorítások bennünket is érintenek. Ha nem csal emlékezetem, megkaptuk az újabb Matolcsy-csomagot.


kep1.jpg

franciaorszag.jpg


Ha tetszett a poszt, kérlek lájkolj bennünket a fészbúkon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://extramuros.blog.hu/api/trackback/id/tr534906620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaes 2012.11.15. 11:11:35

Az ötleted megérne egy szociológiai kutatást, tehát én sem adok most választ, mert néhány mondatban nem is lehet. De nekem is ilyen kérdésem van és a válaszom:
-Az lehet, hogy mindenki félti azt a kicsi bevételét, ami –akár feketén is-van, hogy nem kockáztat az utcára vonulással („bajom lesz belőle”).
-lehet az is, hogy nincs bizalom, hogy a vonulók ugyanazt akarják („nem keveredek másokkal, még bajba kerülök”)
-a dolognak politikai vonzata is lehet („jól kihasználják, hogy én itt vonulgatok, engem vernek meg és más fölözi a hasznát, pl gaskóféle vonal”)
-a híres magyaros széthúzás („mit érdekelnek engem mások, a lényeg, hogy nekem meglegyen”)
-a megfélemlítés tek és társai („2006ban ilyenért a tömeg közé lövettek, nem ér ennyit az egész, inkább meghúzom magam”)
-személyes hátrányok („ha vonulni kell, úgysem leszünk elegen aztán csak bajom lesz belőle, az asszony is megmondta”)
Az vesse rám az első követ, akinek egyik indok sem jut az eszébe.

Zabaalint (törölt) 2012.11.15. 11:31:30

Az ok egyszerű, nem létezik spontán szerveződő tüntetés, a szervezők pedig éppen hatalmon vannak.

luis5 2012.11.15. 11:33:36

A lényeg: nyugaton a bankok, a nagy multicégek és az őket képviselő kormányok ellen vonulgatnak. Ezeket nálunk legjobban a kormány ostorozz, szivatja. Akkor ki ellen is kéne vonulni? A 3% deficihez gfafejűen ragaszkodó EU? Miközben máshol 6-8-10% deficitet simán elengednek? A multibarát Bajnai ellen? Hát ezért

Terézágyú 2012.11.15. 12:05:36

@luis5:
"nyugaton a bankok, a nagy multicégek és az őket képviselő kormányok ellen vonulgatnak. Ezeket nálunk legjobban a kormány ostorozz, szivatja."

Nem, ez a kormány minket szivat.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.15. 12:05:49

a magyar ember nem sztrájkol, ezt már régen tudjuk.

brumeszkosz 2012.11.15. 12:16:05

@luis5:

Hol van az agyad??? Ki fogja fizetni a tranzakciós adót, a telefon adót meg a többit amit mind áthárítanak a fogyasztókra????
A bödös tolvaj cigány miért nem hozott a 2/3-dal olyan törvényt ami nem engedi a bankoknak az adók ráterhelését a lakosságra???
Te ennyire agymosott vagy ,hogy a cigánytól mindent beveszel???

El Visco Stello (törölt) 2012.11.15. 12:16:35

Nem olyan bonyolult ez. Annyira meg van osztva a társadalom, annyira gyűlöl mindenki mindenkit, hogy nincs az a közös cél, ami miatt szóba állnának egymással. Ahol a teljes média a hatalom kezében van, ott könnyű ezt az állapotot fenntartani, sőt a körülményekhez igazodva fokozni. Ahol egy piti komment ürügyén kilátásba lehet helyezni, hogy a törvény sújt le minden más véleményen lévőre, ott félnek az emberek. Ha valami "jót" el lehet mondani erről a hatalomról, akkor az az, hogy jól manipulálja a tömegeket. Még egy darabig...

PiBá 2012.11.15. 12:37:15

Mifelénk kérem elhitték az emberek azt, amit a kormány mond, hogy a nyugat válságban van, mi bezzeg fejlődünk és Európa motorjáva kezdünk válni. Így nincs ok tünteni. Tévednék?

krampam 2012.11.15. 13:33:31

mert attól biztos jobb lesz, ha tüntetnek, meg sztrájkolnak... ebben pl teljesen igaza van a kormánynak, hogy csak munkával lehet előbbre jutni. Sajnos, ez van. Csak NY-on nagyon elkényelmesedtek a népek, aztán most néznek nagyokat...

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2012.11.15. 13:33:55

Alapvetően a magyar nagyon birka nép, ez igaz, de azért az is visszatetsző, amit a görögök meg a spanyolok csinálnak.

Hitelből jó volt mulatni tíz évig, amikor viszont eljön a törlesztés ideje, akkor sztrájkolnak inkább.

Nehogy már elvegyék a 14. havi nyugdíjat meg emeljék az áfát, csak mert tartozik az állam.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.11.15. 13:49:04

Kimentek tüntettek. Mit értek el? Semmit, erőszakkal feloszlatták, szétverték a tüntetést. Ezt mi már megkaptuk 2006-ban. Okos ember tanul a saját kárából.

@Kiszámoló: "Alapvetően a magyar nagyon birka nép"
Magad nevében. Szerintem csak épp eszű döntés nem nekirontani a felfegyverzett, páncélos, erre a célra kiképzett roham droidnak, és megőrizni a munkahelyed, amíg van.

Amúgy a történet ismerős valakinek? Senki nem olvasott történelem könyvet, hogy mi lesz ebből?

mikethebiker 2012.11.15. 14:06:02

szerintem ez egy kamu blogg csak provokáció az egész - többen kíváncsiak itt a tényleges közhangulatra ami valljuk be nem a legrózsásabb de mi még.- mármint magyarok,- fényévnyi távolságra vagyunk attól, hogy tömegével szervezetten az utcákra vonuljunk ,,,,itt már csak így megy

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2012.11.15. 14:42:58

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): ki beszélt utcai randalírozásról, meg rohamrendőrökről?

De amikor ilyen dilletánsok vezetik a csődbe az országot, akkor sem emeli fel senki a hangját. Meg amikor szétosztják a földeket egymás között, meg a Közgépen keresztül lopják ki a pénzt. Amikor 10-20 milliárdos stadionok épülnek az országban, miközben mindenki egyre rosszabbul él.

A spanyolok most azért tüntetnek ,mert az áfa asszem 14-ről 17%-ra emelkedik. Amikor nálunk 27% lett, szólt bárki is bármit?

A Matolcsy csomagjai arányaiban sokkal súlyosabbak, mint a spanyoloké, mégis csend van.

Na, ezért birka nép a magyar.
Címkék: spanyolország franciaország görögország németország tüntetés zavargások megszorítás sztrájk portugália szolidaritás tiltakozás matolcsy
süti beállítások módosítása